nieuws

Boete voor weigeren homo

Personeelsmanagement

Boete voor weigeren homo

Een eigenaar van een tuincentrum die vorig jaar een stagiair weigerde, is door de rechter beboet.

De eigenaar wees de stagiair vorig jaar de deur, omdat hij homo is. De rechtbank in Leeuwarden heeft hem nu veroordeeld tot een boete van 1600 euro, waarvan 800 euro voorwaardelijk. Volgens de rechtbank is vast komen te staan dat de christelijke eigenaar de stagiair weigerde vanwege zijn geaardheid.

De 42-jarige eigenaar was niet aanwezig bij de zitting. Hij legde een bekennende verklaring af bij de politie. “Ik weet dat ik discrimineer, maar dit is voor mij een gewetenskwestie”, zei hij tegen de agenten.

Naast de boete moet Hendrik de B. ook een schadevergoeding van ongeveer 1500 euro aan het slachtoffer, de stagiair, betalen. (ANP)

Reageer op dit artikel