nieuws

Werken op het strand: waar is mijn tweede scherm?

Personeelsmanagement

Werken op het strand: waar is mijn tweede scherm?

Lekker hoor, werken op het strand tijdens een lange warme zomer. Maar werknemers missen hun tweede beeldscherm en de wifi is ook niet overal even sterk. Wie meedoet aan de Work Remote Day moet er iets voor over hebben.

Het Amsterdamse techbedrijf Bynder laat van woensdag 30 juli tot en met vrijdag 3 augustus geen personeel toe op kantoor. De deuren van de zeven kantoren wereldwijd blijven gesloten om de productiviteit en creativiteit van medewerkers te bevorderen. De ruim 350 medewerkers wordt gevraagd elders te werken. Bynder roept andere bedrijven op om het voorbeeld te volgen en op vrijdag 3 augustus de deuren te sluiten. Het is dan Global Work Remote Day.

Chris Hall, oprichter en ceo van Bynder: “Het idee voor de Global Work Remote Day is ontstaan nu we voor de tweede keer een week de deuren sluiten van onze kantoren. Na het succes en de vele inzichten en enthousiaste reacties van vorig jaar, vragen we nu andere bedrijven om zich aan te sluiten. Tot nu zijn er meer dan twaalf bedrijven die mee doen.”

Juiste tools

Hall: “Tijdens deze warme zomermaanden wil niemand voortdurend op kantoor zitten. Dat komt de creativiteit en productiviteit niet ten goede. Bovendien scheelt het enorm veel tijd, mensen hoeven namelijk niet naar kantoor te reizen. Maar voor veel mensen is het toch een grote stap om thuis of op een andere locatie te werken, terwijl je met de juiste tools eigenlijk overal aan de slag kan. Daarom willen we onze medewerkers stimuleren om nieuwe werkplekken te ontdekken. Dat hoeft echt niet perse thuis te zijn: ik reis de hele wereld over en red me prima vanuit hotelkamers, koffiebarretjes en strandtenten. Er is bijna overal wifi, dan kom je een heel eind. Ik klok zelf van de 30ste in vanaf het strand. Kan ik de tussen de werkzaamheden door soms even surfen.”

employee experience

 

Tip! Lees ook: Employee experience: wat betekent het?

Steuntje in de rug

Bynder roept andere bedrijven op om vrijdag 3 augustus ook voor één dag de deuren te sluiten. “We willen werknemers en managers een steuntje in de rug geven,” stelt Hall. “Dit is de tweede Global Work Remote Day en we zien dat steeds meer bedrijven, zoals Hotjar en WeWork zich aansluiten.”

Mensen missen twee schermen

De kantoorsluiting van vorig jaar gaf een paar interessante inzichten over wat medewerkers als voor- en nadelen zien. Uit een enquête bleek dat veel mensen zich productiever en creatiever voelen door even buiten de deur te werken. Sommige mensen vonden het lastig om zonder tweede beeldscherm te werken of hadden moeite een goede internetverbinding te vinden.

Reageer op dit artikel