opleiding

Personeelsmanagement

Veilig contracteren van ZZP’ers

Wordt binnen uw organisatie gebruik gemaakt van zelfstandigen (zzp’ers)? Kom in actie: analyseer de risico’s rondom uw flexibele schil en pas tijdig (model) contracten aan.

Veilig contracteren van ZZP’ers

De zzp’er staat volop in de belangstelling. Bedrijven met een fluctuerende vraag naar arbeidskrachten maken – als onderdeel van hun flexibele schil – graag gebruik van de diensten van zzp’ers, maar dan bij voorkeur met zo min mogelijk risico’s. Is werkelijk sprake van een zelfstandig ondernemer of moet de relatie toch worden gekwalificeerd als een dienstbetrekking? De risico’s kunnen groot zijn: na 1 mei 2016 houdt de VAR op te bestaan en wordt u mede verantwoordelijk voor de fiscale risico’s als de zzp’er blijkt toch geen zelfstandige te zijn. In die gevallen kan de Belastingdienst aankloppen voor het met terugwerkende kracht alsnog betalen van loonheffingen en premies werknemersverzekeringen.

Zowel de opdrachtnemer/zzp’er als de opdrachtgever doen er daarom verstandig aan om te zorgen voor een juiste juridische basis: een opdrachtovereenkomst zoals de Belastingdienst die graag ziet. Daarnaast is het belangrijk dat de dagelijkse praktijk klopt met wat er op papier is overeengekomen.

Deze training is gemiddeld beoordeeld met een 8,3

Wat leert u?
Aan de hand van praktijkvoorbeelden leert u tijdens de studiemiddag onder meer over:
– het onderscheid tussen de werknemer en de zzp’er;
– voor- en nadelen rondom de flexibele schil;
– de beoordelingscriteria van de Belastingdienst;
– het voor uw organisatie opzetten van een risicoanalyse;
– het beperken van risico’s;
– het opstellen en gebruiken van juiste contracten.

Bestemd voor:
Deze opleiding is speciaal voor de HR-professional

Contact:
Ineke Rikkers
E-mailadres: opleidingenhrm@vakmedianet.nl

Incompany trainingen:
Het komt regelmatig voor dat collega’s dezelfde trainingsbehoefte hebben. In dat geval kan een incompany training een voordelige keuze zijn die meer rendement oplevert dan een open training. De trainingen kunnen volledig op uw wensen en behoeften worden afgestemd.

Neem voor meer informatie contact op met:
Ineke Rikkers
E-mailadres: opleidingenhrm@vakmedianet.nl
E-mailadres: Incompanytrainingen@vakmedianet.nl

 
Meer informatie & aanvragen

Reageer op dit artikel