artikel

Jong talent: Bas van der Kruk

Persoonlijke ontwikkeling

Jonge HR-professionals aan het begin van hun loopbaan. Ze vertellen over hun werk, ambities en de trends die zij zien op HR-gebied. Dit keer Bas van der Kruk (27), werkzaam bij Gemeente Rotterdam.

Jong talent: Bas van der Kruk

Mijn werk
Ik heb meerdere rollen. Het grootste deel van mijn tijd ben ik bezig met leiderschapsontwikkeling. Hierbij moet je denken aan het vormgeven en opzetten van bijvoorbeeld de introductiedagen voor nieuwe leidinggevenden, bijdragen aan de visie op leiderschap en het runnen van de Management Development Boekenclub. Daarnaast organiseer ik afdelingsbijeenkomsten en probeer ik hierbij met een creatieve invulling voor het programma te komen. Samen met andere collega’s zijn we ook de workshop dans en persoonlijk leiderschap gestart. Ik begeleid veel verschillende sessies, denk mee over de invulling van programma’s en ben zo nu en dan dagvoorzitter. Wat ik niet mag vergeten te noemen is de werkgroep inclusie waar ik bij aangesloten ben en R Pride, de interne LHBTI+ groep die ik mede heb opgericht.

Bas van der Kruk

Leeftijd: 27
Opleiding: Ballet and Comtemporary Dance aan de Rambert School en Master Applied Ethics aan de Universiteit Utrecht
Functie: Creatief Adviseur MD (Management Development)
Organisatie: Gemeente Rotterdam

Over vijf jaar
Over vijf jaar ben ik 32. Dat is volgens mij het enige wat echt vast staat. Ik hoop dat ik de vrijheid houd om creatief te adviseren. Ik heb mijn eigen functie kunnen vormgeven en noemen. Dit vind ik ontzettend fijn en ik ben dankbaar dat ik deze vrijheid heb gekregen. Het betekent alleen wel dat er niet per se een logische volgende functie of rol op aansluit. Eigenlijk is dat ook niet erg, want dat geeft me de mogelijkheid om te blijven experimenteren, nieuwe dingen te ontdekken en ik kan me goed voorstellen dat ik over vijf jaar weer iets compleet anders doe.

De belangrijkste HR-trend
Job shaping en werken met rollen in plaats van functies. Als je goed bent in een taal en ook in accounting, waarom zou je dan niet ingezet worden op beide skills als deze aansluiten bij de opgave/vraag? Ik denk dat veel mensen enorm veel kwaliteiten hebben die ze nu nog niet kunnen laten zien.

Lees ook: ‘We nemen geen functies aan, maar vakmensen’

Mijn grootste verbazing tot nu
Wat me enorm heeft verbaasd is hoe welkom ik ben ontvangen binnen de gemeente Rotterdam. Ik weet dat ik een beetje vreemd ben, dat vind ik zelf eigenlijk wel fijn. Ik had alleen nooit durven dromen dat mijn collega’s bij HR, maar ook in andere delen van de gemeente, me zo snel hebben opgenomen in de organisatie. Ik heb het gevoel dat ik helemaal mezelf kan zijn en dat dit ook gewaardeerd wordt. Lucky me.

Dit zou ik graag beter kunnen
Keuzes maken of ervoor kiezen om te accepteren dat ik daar minder goed in ben. Ergens geniet ik van het onderzoeken en nieuwe dingen proberen, maar dit kan ook onrustig zijn. Misschien dat met het verstrijken van de tijd ook het maken van keuzes makkelijker wordt. Ik spreek je graag weer over vijf jaar om te kijken wat er van mijn keuzes terecht is gekomen.

Ben jij een HR-professional onder de 35 jaar en wil je meewerken aan deze rubriek? Stuur dan een mail naar pw@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel