nieuws

HR-analist zit wel goed in 2016

Persoonlijke ontwikkeling

HR-analist zit wel goed in 2016

De HR-analist is in trek en vooral de statistische analist zit goed. Statistische analytics is wereldwijd een van de drie meest gevraagde vaardigheden.

Degenen met een goed statistisch analytisch vermogen, en liefst ook kennis van data mining, hebben dit jaar de banen voor het uitzoeken. Deze skills staan in ons land bovenaan de lijst met de 25 meest gevraagde vaardigheden, zo blijkt uit een analyse van LinkedIn. Goed nieuws dus voor de HR-analist.

Wereldwijd meest gevraagd

Het carrièreplatform onderzocht op welke vaardigheden recruiters en werkgevers het afgelopen jaar het meeste zochten en stelde een top 25 samen. Er werd zowel een internationale als een Nederlandse ranking gepresenteerd. Het omgaan met statistische data en deze kunnen analyseren is in Nederland de meest gevraagde skill door werkgevers, wereldwijd gezien staat deze op nummer twee. De wereldwijde lijst wordt aangevoerd door cloud computing en distributed computing.
De vraag naar professionals met vaardigheden in analytics en data mining skills – het combineren en analyseren van grote hoeveelheden data – is in vergelijking met vorig jaar redelijk stabiel gebleven. De afgelopen jaren bleef de competentie wereldwijd in de top vier hangen.

HR-analist heeft twee rollen

Ook binnen HR groeit de vraag naar analisten al een tijdje. Maar hoe ziet een dergelijk profiel er ongeveer uit? De perfecte HR-analist bestaat eigenlijk uit twee rollen, zei analytics-expert Irma Doze van AnalitiQs eerder op overEHRM.nl. Namelijk de number cruncher en de gammaman of -vrouw. Die eerste kent de statistiek en data mining, de tools die daarbij horen en tools om de data te kunnen klaarmaken voor analyse. Uiteraard is deze persoon ook goed met Excel en heeft kennis van techniek.
De Gammaman of -vrouw haalt, samen met de HR-manager of HR-businesspartner de vraag op uit de business en zet deze om naar een analysevraagstuk. Maar, voegt Doze daaraan toe, het is lastig om deze twee rollen in een persoon te vinden. (Bron: OverEHRM.nl)

Meer weten over HR-analytics? Meld u aan voor het congres HR Analytics: gezond verstand in een verwarrende wereld op 31 mei in Veenendaal.

 

Reageer op dit artikel