nieuws

Veel vacatures voor recruiters en HR-professionals

Persoonlijke ontwikkeling

Veel vacatures voor recruiters en HR-professionals

De vraag naar recruiters en HR-professionals blijft hoog. Wel is er minder vraag naar HR-adviseurs en meer naar gespecialiseerde HR-professionals.

Ook in het derde kwartaal van 2016 is de vraag naar recruiters en P&O’ers groot. Dat blijkt uit een analyse van Intelligence Group in opdracht van recruitmentbureau Compagnon.

Aantal vacatures

In het derde kwartaal stonden 1827 vacatures open voor HR-professionals, net zoveel als in het tweede kwartaal. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is de stijging van het aantal vacatures gering. Maar het blijft een recordaantal vacatures.

Vooral in Noord- en Zuid-Holland is er veel vraag naar recruiters en P&O’ers, gevolgd door Utrecht en Noord-Brabant.

Vraag naar HR-specialisten

Als op functieniveau ingezoomd wordt blijkt dat specifieke functies een behoorlijke groei laten zien. Zo steeg de vraag naar consultants re-integratie met maar liefst 88 procent. Ook loopbaanadviseurs (+55 procent) mogen zich in een groeiende belangstelling verheugen. Recruiters met een non-profit specialisatie en gericht op lager opgeleiden zijn gewild.

Daarentegen krimpt de vraag naar meer algemene HR-functies, zoals HR-managers en HR-adviseurs. Ook de vraag naar IT-recruiters neemt af (-33 procent).

Groei in vraag naar hands on HR medewerkers

Zeer opvallend is de groeiende vraag naar uitvoerende HR-medewerkers, zoals de administratief medewerker, de HR-medewerker en medewerker personeelszaken. Dit zijn immers beroepen, zo constateert Compagnon, die gevoelig zijn voor automatisering en robotisering. Binnen andere functiegebieden is wel sprake van krimp in de vraag naar administratieve en ondersteunende medewerkers.

Deze groeiende vraag komt volgens Frank Roders, directeur Compagnon, door “onder andere het wegvallen van managementlagen binnen organisaties en de vergrijzing binnen de HR-kolom. Open plekken worden daarna vooral ingevuld door medewerkers met ‘hands-on’ mentaliteit”.

Zelf op zoek naar een (andere) baan? Kijk eens op de vacaturebank van pwnet.nl.

Reageer op dit artikel