nieuws

Finalisten HRtop100 bekend gemaakt

Persoonlijke ontwikkeling

Finalisten HRtop100 bekend gemaakt

Op 3 oktober werden de genomineerden voor het winnen van de HRtop100 bekend gemaakt. Het betreft de genomineerden door de vakjury. In november kan het publiek stemmen.

De HRtop100, een door HRcommunity en Rvdb georganiseerd initiatief, is een podium waarop HR-leiders in Nederland zich laten zien. HR-directeuren delen hier hun visie. Zij worden op de criteria wereldvisie, balans en resultaat getoetst. Om tot deze vernieuwde criteria te komen werd een ontbijtsessie georganiseerd, waaraan wetenschappers en ceo’s deelnamen. Zij bediscussieerden de rol van HR en schetsten een beeld van de ideale HR-directeur.

Eerdere winnaars HRtop100

In 2016 was Antoon Vugts, nu HR-directeur Universiteit Maastricht, winnaar van de HR top 100 (vakjury). Elbrich Batstra won de publieksprijs. Eerdere winnaars waren onder andere Pascal Verheugd (Hutten) en Irene Vernie (Rituals).

Toetsing op basis van criteria

De deelnemende HR-directeuren zijn door de jury op de criteria wereldvisie, balans en resultaat getoetst. Deelnemers konden de jury een uitgebreide motivatie sturen. Opvallend vaak ging deze motivatie gepaard met een (professioneel) filmpje. Juryvoorzitter Gerard van Vliet daarover: “Niet dat dat écht helpt, want het gaat om de inhoud. Maar als je collega’s van de HR-directeur hartstochtelijk hoort en ziet pleiten voor de kandidaat, dan weet je weer dat stem en het non-verbale gedrag er ook toe doen!”

‘HR-directeur is geen pennenlikker meer’

Van Vliet constateert tevens dat de HR-directeur anno nu geen pennenlikker meer is. “We kruipen steeds dichter op de strategie en de business. Perfect, het begin is er.”

De tien genomineerde HR-directeuren zijn volgens Van Vliet een inspiratie voor hun HR-collega’s en leveren een wezenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van de organisatie.

Genomineerden

De genomineerden zijn (in alfabetische volgorde, op achternaam):

Op 7 december wordt de winnaar bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel