opleiding

Uitstroom

Ontslagrecht in de praktijk

Ontslag maakt onderdeel uit van uw werk. Als een ontslagsituatie zich voordoet, moet u wel rekening houden met de wijzigingen in de Wet Werk en Zekerheid. Bent u op de hoogte van alle wijzigingen? Kent u de uitzondering op de uitzondering? Weet u hoe u met lopende sociale plannen moet omgaan en met in het verleden gemaakte individuele afspraken met medewerkers?

Ontslagrecht in de praktijk

In 2015 is het ontslagsysteem ingrijpend veranderd. De aanzegtermijn voor contracten voor bepaalde tijd is ingevoerd en de nieuwe ketenregeling en de tranisitievergoeding zijn inmiddels van kracht. Tijdens deze workshop leert u alles over het nieuwe ontslagrecht en ontslagsituaties. U brengt uw kennis op het gebied van ontslag snel op peil en we behandelen relevante jurisprudentie. U wordt gestimuleerd om na te denken over ontslagbeleid. Ook leert u beter in te schatten wat de ontslagkansen binnen uw organisatie zijn.

Actief en actueel!
U oefent in ontslagsituaties aan de hand van real-life cases. U krijgt niet alleen veel informatie, adviezen en tips over ontslag, maar u krijgt ook de ruimte om uw eigen praktijkcases voor te leggen. Daarnaast kunt u een hele dag  sparren met een ervaren arbeidsrechtadvocaat over ontslagthema’s. U krijgt actuele tips die u direct in de praktijk kunt brengen!

Wat leert u?

  • U kent het nieuwe ontslagrecht (Wet Werk en Zekerheid);
  • U heeft inzicht in actuele vragen die spelen rondom ontslag(recht);
  • U kent de valkuilen en weet u hoe u deze moet voorkomen;
  • U weet welke argumenten wel en niet zwaar wegen bij afwegingen rondom ontslag;
  • U bent op de hoogte van de belangrijkste rechterlijke uitspraken rondom de WWZ.
  • Enige voorkennis is een vereiste

Incompany trainingen:
Het komt regelmatig voor dat collega’s dezelfde trainingsbehoefte hebben. In dat geval kan een incompany training een voordelige keuze zijn die meer rendement oplevert dan een open training. De trainingen kunnen volledig op uw wensen en behoeften worden afgestemd.

Neem voor meer informatie contact op met:
Ineke Rikkers
E-mailadres: opleidingenhrm@vakmedianet.nl

Meer informatie & aanvragen

Reageer op dit artikel