Met deze tips maak je nog beter gebruik van het nieuwe PW.

De PW.-website is helemaal vernieuwd. Hoofdredacteur Marloes Oelen geeft handige tips om de site beter te benutten.

Met deze tips maak je nog beter gebruik van het nieuwe PW.

Tip 1. Kant-en-klare voorbeelddocumenten

Capra Advocaten is de juridisch partner van PW. In de praktijk betekent dit dat zij alle voorbeelddocumenten en FAQ’s zorgvuldig hebben opgesteld. Zo weet je zeker dat de documenten die jij gaat gebruiken kloppen volgens de laatste wet- en regelgeving en dus juridisch juist zijn. Het zijn algemene documenten die je zo nodig kunt aanvullen of aanpassen. Gebruik ze als tekst voor een document dat je mooi laat opmaken in de huisstijl van je organisatie bijvoorbeeld. Voor maatwerk of advies in concrete praktijksituaties moet je natuurlijk altijd deskundig advies inwinnen.

Tip 2. Gebruik de collecties

Een zoekbalk op een website kan makkelijk zijn om iets snel te vinden, maar het geeft niet altijd het beste resultaat weer. Daarom hebben we de site nu ingericht per onderwerp – wat we de collecties zijn gaan noemen. Hoog over zijn de thema’s: nieuwe medewerker, in dienst, uit dienst en strategie. Dus als je iemand wilt ontslaan, dan ga je naar het thema uit dienst. Daar is een hele collectie over ontslag. In die collectie staat alle informatie die je moet weten: achtergrondartikelen, jurisprudentie, wat de wettelijke regels zijn, veelgestelde vragen, checklisten en voorbeelddocumenten die je zo kunt gebruiken.

Tip 3. Abonneer op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Misschien ben je nieuwsbrief-moe of ben je selectief in de nieuwsbrieven waar je op abonneert. De nieuwsbrief van PW. is dan een dikke tip, want de redactie houdt bij welke wet- en regelgeving je niet mag missen. En we informeren je niet alleen, we bieden je ook direct de praktische tools. Dus up-to-date voorbeelddocumenten en de antwoorden op prangende vragen waarmee medewerkers bij jou aankloppen. Als nieuwsbrieflezer ben je als eerste op de hoogte. Aanmelden doe je hier.

Tip 4. Lees de Praktijkgids Arbeidsrecht 2023

Van de Praktijkgids Arbeidsrecht verschijnt ieder jaar in januari een nieuwe editie met alle actuele arbeidsrechtelijke informatie voor HR. De allernieuwste uitgave is onlangs verschenen en als PW.-abonnee kun je die bekijken. Per onderwerp hebben we de relevante hoofdstukken uit de praktijkgidsen geplaatst. Bij elk onderwerp wordt in begrijpelijke taal uitgelegd hoe de wet in elkaar zit, verrijkt met praktijkvoorbeelden uit de rechtspraak, tips en bijzondere aandachtspunten. Door de praktijkgidsen op te nemen op PWnet.nl geven we je de mogelijkheid om meer verdieping rondom bepaalde onderwerpen te zoeken. Hier bekijk je de praktijkgidsen.

Lees meer over

Marloes Oelen is journalist en hoofdredacteur van PW. en Salarisnet.

Digitale dilemma's van HR: een balans tussen technologische vooruitgang en duurzaamheid

Digitale dilemma's van HR: een balans tussen technologische...

In de afgelopen jaren heeft binnen HR een verschuiving plaatsgevonden naar digitale dienstverlening en datagestuurd werken. Maar staan we wel genoeg stil bij de aanzienlijke milieu-impact van deze ontwikkelingen, vraagt Anne Doeser zich af.

Bekijk hier PW. magazine #2 (april 2024)

Bekijk hier PW. magazine #2 (april 2024)

Lees in dit magazine over het omgaan en voorkomen van loonbeslag, de rol van HR bij rouw op de werkvloer en de taak van HR bij polarisatie.

5 subsidies voor opleiden en ontwikkelen

5 subsidies voor opleiden en ontwikkelen

Toekomstbestendige organisaties zien wat erop hen afkomt en anticiperen daarop. Aan HR om te investeren in opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Met deze subsidies kun je je voordeel doen.

Subsidies en kredieten voor AI-ontwikkeling

Subsidies en kredieten voor AI-ontwikkeling

Om nieuwe toepassen van AI te onderzoeken of te demonstreren, kun je als ondernemer in aanmerking komen voor verschillende subsidies en kredieten. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

De 8 momenten waarop jouw medewerkers een mening over je vormen

De 8 momenten waarop jouw medewerkers een mening over je vormen

Als je de reis- en contactmomenten van je medewerkers in kaart brengt, kun je sturen op ervaringen die bijdragen aan werkgeluk. Bovendien kun je laten zien waar jouw organisatie voor staat, schrijft werkgeluk-expert Gea Peper.

Tamara Kucharek (Goudwisselkantoor): 'In dit vak gaat zorgvuldigheid boven snelheid'

Tamara Kucharek (Goudwisselkantoor): 'In dit vak gaat zorgvuldigheid...

In de Spotlight-rubriek stellen we 9 vragen aan collega's in het HR-vak. Dit keer: Tamara Kucharek, HR Directeur Europa bij het Goudwisselkantoor en eigenaar BISC HR Advies & Begeleiding.

'Van deze HRtop100 award 2024 winnaars kan HR veel leren'

'Van deze HRtop100 award 2024 winnaars kan HR veel leren'

5 eindverantwoordelijke HR-professionals zijn 28 maart in de prijzen gevallen tijdens de HRtop100 award 2024. Volgens de vakjury kan HR veel leren van de strategieën van deze winnaars.

Optimaliseer hybride werken: van strakke afspraken tot de juiste tools

Optimaliseer hybride werken: van strakke afspraken tot de juiste tools

Hybride werken is het nieuwe normaal sinds het uitbreken van de coronapandemie. Maar waar staan we 4 jaar later? Tips van en voor HR.