Webinars

 • Hieronder een overzicht van onze webinars. U kunt zowel gratis als betaalde webinars volgen.

  Betaalde webinars zijn live en interactief: Stel direct uw vragen aan onze experts! Meld u nu aan en ontvang een uitnodiging voor deelname. Bekijk de webinar vervolgens opnieuw zo vaak en wanneer u maar wilt.

  Gratis webinars zijn te bekijken vanaf de in het overzicht aangegeven datum.

 • Arbeidsrecht 2018

  Tijdens dit webinar zetten voor u de belangrijkste wijzigingen op een rij. Aan bod komen de belangrijkste kengetallen, zoals maximale transitievergoeding, deadlines wettelijke regelingen (wat moet u wanneer op orde hebben), minimum (jeugdloon) en dagloon.

  Dit webinar vindt live plaats op 7 december van 13.00 tot 14.00 uur.

  On-demand terugkijken
 • Arbeidsrecht bij een disfunctionerende medewerker


  In de basis kent de weg met een disfunctionerende medewerker drie smaken: We gaan samen verder, in dezelfde functie; we gaan samen verder, in een andere functie of we nemen afscheid van elkaar. Langs welke beslisboom voltrekt zich dit en wat betekent dit voor de communicatie met je medewerker. Dit alles helder toegelicht aan de hand van interessante casuïstiek.

  De webinar bestaat uit twee delen, een interview en een presentatie.

  Kijk hier naar de presentatie door Stëffan de Jong:

  Kijk hier naar het interview van Yolanda Stil met Stëffan de Jong:

 • Privacy

  Samen met collega Ester Damen neemt Hester de Vries van bureau Kennedy Van der Laan de laatste stand van zaken met betrekking tot wet- en regelgeving op het gebied van privacy op de werkplek door. Na deze ‘theoretische basis’ wordt een case besproken die het afgelopen jaar in het nieuws is geweest. De werkgever is teruggefloten door de AP inzake zijn privacybeleid. Andere organisaties kunnen leren van deze case.

  Dit webinar vindt live plaats op 16 november van 13.00 tot 14.00 uur.

  On-demand bekijken
 • eHRM

  eHRM

  Van tool om beleid achteraf te bevestigen worden HR-analytics steeds meer een instrument waarmee beleid wordt geïnitieerd. Hoe enthousiasmeer je als HR het management bij het formuleren van beleid? Hoe krijg je beeld van verwachtingen binnen het management en op welke wijze laat je vervolgens de toegevoegde waarde van de HR-interventie zien? U leert het tijdens dit webinar.

 • Arbeidscontracten (vast en flex)

  Zoveel wensen, zoveel smaken arbeidscontracten, zo lijkt het. Aan de hand van het ‘soort’ werknemer ( arbeidscontract vast of flex, uitzendkracht of ZZP-er) en een aantal belangrijke afwegingen (zoals duur en kennisniveau) en te vermijden risico’s (bijvoorbeeld gebondenheid en concurrentie) scheppen we overzicht.

  Dit webinar heeft live plaatsgevonden op 12 oktober.

  On-demand bekijken
 • Duurzame inzetbaarheid

  Duurzame inzetbaarheid


  Tijdens dit webinar worden de uitkomsten van het Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid gedeeld. Cristel van de Ven staat stil bij wat dit voor organisaties betekent en gaat in gesprek met Jeroen Kluytmans, Manager Employability van DSM. Wat zijn de learnings? En vooral: wat zijn de do’s en dont’s?

  Bekijk hier de presentatie waarin Cristel van de Ven haar inzichten over duurzame inzetbaarheid deelt. Banen veranderen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat medewerkers lang, gezond, gelukkig en gemotiveerd hun werk doen? Cristel laat zien welke bouwstenen er zijn voor een succesvol duurzaam inzetbaarheidsbeleid.

  Bekijk hier het interview met Cristel van de Ven en Jeroen Kluytmans, Manager Employability bij DSM. Jeroen vertelt over hoe ze bij DSM omgaan met duurzame inzetbaarheid, hoe het ingebed is in de organisatie en de rol van HR bij duurzame inzetbaarheid. Cristel voegt daar haar ervaringen aan toe.

 • Terugdringen ziekteverzuim


  Jacco van den Berg gaat in op de rol van de leidinggevende bij verzuim en het voorkomen en terugdringen van verzuim. Daarnaast geeft Jacco handvatten voor het op juiste wijze voeren van verzuimgesprekken.

  Bekijk hier de presentatie waarin Jacco van den Berg ingaat op de verschillende soorten verzuim, de oorzaken om verzuim aan te pakken en de rol van de leidinggevende bij het terugdringen van verzuim.

  Bekijk hier het interview met Jacco van den Berg over o.a. de rol van HR, een hilarisch filmpje en een case

 • Ontslag: schikken, het UWV of naar de rechter?


  De juiste procedure bij de juiste ontslagreden. De ontslagprocedure hangt af van de reden van het ontslag en de verstandhouding tussen de werkgever en de werknemer. Welke stappen en welke betalingen, waaronder de transitievergoeding, horen daarbij? Een overzicht.

  Dit webinar heeft live plaatsgevonden op 15 juni.

  On-demand bekijken
 • De toekomst van recruitment

  De toekomst van recruitment

  PW webinars De toekomst van recruitment
  Waar gaat recruitment heen? Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen waar de HR-professional rekening mee moet houden? Volgens Bas Westland trappen organisaties nog steeds in dezelfde valkuilen bij het werven van personeel. Voorkom dat u ook in deze valkuilen trapt door dit gratis webinar te volgen.