Mogelijkheid tot 'bedrag ineens' laat nog even op zich wachten

Een onderdeel van de Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen is het 'bedrag ineens'. Dit is nog niet in werking getreden vanwege verwachte uitvoeringsproblemen. Een herzien wetsvoorstel ligt nu bij de Tweede Kamer. Wat houden het 'bedrag ineens' en de herziening precies in?

Mogelijkheid tot 'bedrag ineens' laat nog even op zich wachten

Het ‘bedrag ineens’ betekent dat alle pensioendeelnemers de mogelijkheid krijgen om in een keer een bedrag op te nemen op hun pensioeningangsdatum of in februari volgend op het jaar waarin ze de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken (‘uitgesteld uitbetalingsmoment’). Het laatste zorgt ervoor dat een deelnemer geen AOW-premie hoeft te betalen over het bedrag ineens. Het is ook een tegemoetkoming aan de wens van de Tweede Kamer om maatwerk te kunnen bieden aan elke deelnemer. Het bedrag ineens mag maximaal 10 procent van het totale ouderdomspensioen zijn.

Complexe uitvoering door uitgesteld uitbetalingsmoment

De pensioenuitvoerders hebben aangegeven dat het uitgestelde uitbetalingsmoment zorgt voor teveel complexiteit voor hun administratie, communicatie en keuzebegeleiding. Daarom vroeg de Eerste Kamer het kabinet bij de behandeling van de ‘Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen’ om met de pensioenuitvoerders na te gaan welke aanpassingen van de wet noodzakelijk zijn om de uitvoering minder complex te maken. Dat leidde tot het ‘wetsvoorstel herziening bedrag ineens’ dat momenteel in behandeling is bij de Tweede Kamer.

Aantal keren uitgesteld

Bij het wetsvoorstel gaat het om een aanpassing van de Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen. Daarnaast wijzigt het voorstel de Wet op de loonbelasting 1964. De mogelijke invoering ervan is vanwege de uitvoeringsproblemen van de pensioenuitvoerders en de parlementaire behandeling al een aantal keren opgeschoven: eerst van 1 januari 2022 naar 1 januari 2023, vervolgens naar 1 juli 2023 en daarna naar 1 januari 2024. En dat was nog niet de laatste verschuiving: de invoering van de wet is nu gepland voor 1 juli 2024.

Behandeling in parlement

De pensioenuitvoerders stellen dat zij minstens 6 tot 9 maanden nodig hebben na de goedkeuring van het wetsvoorstel door de Tweede en Eerste Kamer om de deelnemers goed te kunnen informeren. Daarnaast hebben ze die tijd nodig voor het invoeren van ‘het bedrag ineens’. Verder moeten deelnemers ook voldoende tijd krijgen om een goede keuze te maken over de eventuele uitbetaling van het bedrag ineens.

Omdat het wetsvoorstel nog niet door het parlement is goedgekeurd, is de invoeringsdatum verschoven naar 1 juli 2024. Dit hoeft niet nog niet eens de definitieve ingangsdatum te zijn, want volgens minister Schouten hangt de uiteindelijke datum af van de voortgang van het parlementaire proces.

Minder complexiteit en uitvoeringskosten

Het wetsvoorstel moet de complexiteit van de uitvoering en de uitvoeringskosten verminderen en tegelijk de begrijpelijkheid voor de deelnemer verbeteren. De (voorgestelde) wijzigingen betreffen ten eerste de doelgroep die in aanmerking kan komen voor de mogelijkheid om de betaling uit te stellen binnen de randvoorwaarden van de wetgeving voor gelijke behandeling en de uitvoerbaarheid van de regeling. Ten tweede slaan de wijzigingen in het wetsvoorstel op praktische aanpassingen in de uitkeringsstroom. Dat is de manier waarop het pensioen over de tijd wordt verdeeld. Meer over deze zeer gedetailleerde wijzigingen vind je in de memorie van toelichting bij het wetsvoorstel.

Begrijpelijker

De betere begrijpelijkheid houdt volgens de memorie van toelichting bij het wetsvoorstel in dat de pensioenuitvoerder de deelnemer tijdig informeert over de mogelijkheid van het bedrag ineens. Daarnaast komt op www.mijnpensioenoverzicht.nl een indicatie te staan van het bedrag ineens op de AOW-datum en de gevolgen daarvan voor de ouderdomspensioenuitkering. Verder gaat met de nieuwe Pensioenwet een keuzebegeleidingsnorm gelden die ook op het bedrag ineens van toepassing is. Deze norm verplicht pensioenuitvoerders om zich zo in te spannen dat ze deelnemers op een ‘adequate wijze’ begeleiden bij het maken van (voorlopige) keuzes.

Lagere pensioenuitkering

Uitkering van het bedrag ineens maakt het voor gepensioneerden mogelijk om aan het begin van hun pensioen bijvoorbeeld hun hypotheek af te lossen, aanpassingen aan hun woning te verrichten of een wereldreis te gaan maken. Het gevolg van een uitbetaling van het bedrag ineens is wel dat de pensioengerechtigde daarna iedere maand een lagere pensioenuitkering krijgt. Daarbij kan het om een aanzienlijke verlaging gaan, zoals blijkt uit onderstaand voorbeeld.

Tip! Lees ook: Wet toekomst pensioenen: de veranderingen op een rij

Het voorbeeld maakt duidelijk dat een ruime bedenktijd belangrijk is voor degenen die een uitbetaling ineens overwegen. Zorg daarom dat oudere werknemers die binnen afzienbare tijd met pensioen gaan, tijdig en goed op de hoogte zijn van de voor- en nadelen van uitbetaling van een bedrag ineens.

Het voorbeeld maakt duidelijk dat een ruime bedenktijd belangrijk is voor degenen die een uitbetaling ineens overwegen. Zorg daarom dat oudere werknemers die binnen afzienbare tijd met pensioen gaan, tijdig en goed op de hoogte zijn van de voor- en nadelen van uitbetaling van een bedrag ineens.

Dit artikel is gesponsord door Centraal Beheer.

Veelgestelde vragen over het concurrentiebeding

Veelgestelde vragen over het concurrentiebeding

In een arbeidsovereenkomst kan je verschillende bedingen opnemen, waarvan het concurrentiebeding de bekendste is. Een overzicht van de veelgestelde vragen over dit beding.

Voorbeeldbrief bevestiging zwangerschapsverlof

Voorbeeldbrief bevestiging zwangerschapsverlof

Gebruik dit document 'Voorbeeldbrief bevestiging zwangerschapsverlof' om schriftelijk vast te leggen dat het verzoek van je werknemer voor zwangerschapsverlof is goedgekeurd en om je werknemer te informeren over het verlof.

HR-Rechtspunt: vervallen vakantiedagen moet je soms alsnog uitbetalen

HR-Rechtspunt: vervallen vakantiedagen moet je soms alsnog uitbetalen

Je bent verplicht je werknemers te informeren over vakantiedagen die komen te vervallen. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat je de vervallen vakantiedagen alsnog moeten uitbetalen, vertelt arbeidsrechtadvocaat Pieter de Ruiter.

Dit moet je weten over de Wet bereikbaarheid buiten werktijd

Dit moet je weten over de Wet bereikbaarheid buiten werktijd

Op basis van deze wet kunnen er afspraken gemaakt worden over de bereikbaarheid van de werknemer buiten werktijd.

Zo gaat UvA om met toenemende polarisatie

Zo gaat UvA om met toenemende polarisatie

Bij de Universiteit van Amsterdam ligt polarisatie op de loer. Directeur HRM Robert Grem en coördinerend vertrouwenspersoon Arjen Berkvens vertellen hoe ze werken aan een sociaal veilige werkomgeving.

DEN HAAG - Marnix van Rij, demissionair staatssecretaris Fiscaliteit en Belastingdienst,  in de Eerste Kamer voorafgaand aan het debat over de wet verhoging minimumloon. ANP REMKO DE WAAL

Eerste Kamer verwerpt verhoging minimumloon

De verhoging van het minimumloon gaat toch niet door. De Eerste Kamer stemde dinsdag tegen het wetsvoorstel daartoe.

Vernieuwd aanvraagformulier WIA voor werknemers

Vernieuwd aanvraagformulier WIA voor werknemers

Werknemers kunnen sinds 8 april 2024 gebruikmaken van het vernieuwde WIA-aanvraagformulier. UWV heeft onder andere de vragen verduidelijkt, wat werknemers helpt bij het invullen.

In een arbeidsovereenkomst kan een beding worden opgenomen. Vrouw tekent arbeidsovereenkomst.

Alles wat HR moet weten over bedingen in een arbeidsovereenkomst

In een arbeidsovereenkomst kun je naast de duur van de overeenkomst, de functie en het verschuldigde loon nog andere bepalingen opnemen. Zoals een proeftijdbeding, concurrentiebeding of relatiebeding.