Sprekers

Michel Loeve

Dagvoorzitter

Na zijn werk bij BNR Nieuwsradio heeft Michel daar de overstap gemaakt naar de (zakelijke) evenementenbranche. Inmiddels staat hij al jaren op het podium bij congressen en andere zakelijke bijeenkomsten. Als dagvoorzitter en presentator zijn twee dingen voor hem belangrijk: inhoud en interactie. Zonder verbinding met de mensen in de zaal kunnen we de inhoud namelijk niet overbrengen.

Jitske Kramer

Corporate antropoloog

Jitske Kramer is corporate antropoloog en reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Jitske Kramer neemt je in haar verhalen mee op een boeiende reis naar menselijke vraagstukken en oplossingen. Om de slagkracht en resultaten van organisaties te verbeteren (en de wereld gewoon een beetje mooier te maken).

Trainer van het jaar 2013. Bestsellerauteur van onder andere Deep Democracy, Jam Cultures, Voodoo en co-auteur van Building Tribe en De Corporate Tribe (managementboek van het jaar 2016).

Drs.  Eugénie Oomes

Sociaal- en organisatiepsycholoog en intern adviseur arbeidsomstandigheden

Eugénie Oomes is sociaal- en organisatiepsycholoog, intern adviseur arbeidsomstandigheden en heeft zich gespecialiseerd in burn-out vanuit leefstijlgeneeskunde. Ze is docent bij de A&O opleiding van Hollands College.

Lucas Swennen

Mede-eigenaar van het HappinessBureau

Lucas Swennen is expert op het terrein van (employer) branding, onderzoek, journey mapping en (interne) communicatie. Hij heeft verschillende directiefuncties bekleed en (internationale) organisaties geadviseerd over marketing, medewerkerstevredenheid en merkstrategie – waarmee hij twee Europese prijzen wist te behalen. Binnen het HappinessBureau is hij verantwoordelijk voor het meten van werkgeluk, de thema’s employee experience, journey mapping en hybride werken. Hij is mede-eigenaar van het HappinessBureau en publiceert over diverse onderwerpen, waaronder werkgeluk, waardering en alle aspecten van de medewerkersreis. Zijn liefde voor nieuws en informatie heeft hem ertoe gebracht de Podcast Happy People – Better Business te starten waar al tientallen afleveringen van zijn verschenen.

Kristel Moedt

Medeoprichter van People masterminds

Kristel Moedt is een ervaren, pragmatische Chief People Officer, bedreven in het opbouwen van een sterke, innovatieve strategie die het beste in mensen naar boven haalt en altijd in lijn is met de zakelijke behoeften.

Ze heeft gewerkt in verschillende sectoren en culturen in Europa en de VS. Kristel heeft uitgebreide ervaring in snelgroeiende, door oprichters geleide bedrijven zoals Bynder en Tony's Chocolonely en in bedrijfsomgevingen zoals Axians.

Momenteel begeleidt ze als medeoprichter van People masterminds scale-ups in hun groei op het gebied van People & Culture. Ze is ook host van de People masterminds' podcast, waarin ze gasten interviewt met een innovatief perspectief op het gebied van People & Culture en is bezig met een PhD over organisatiecultuur tijdens hypergroei.

Eveliese Luiting

Medeoprichter van People masterminds

Eveliese Luiting is medeoprichter van People masterminds, zij begeleidt scale-ups in hun groeireis met een focus op organisatie, mensen en cultuur.

Haar internationale ervaring bij start- en scale-ups zorgt ervoor dat zij met een fris, vernieuwend perspectief naar People & Culture kijkt. Ze verlegt graag grenzen en weigert genoegen te nemen met de status quo. Ze daagt oprichters, leiders, managers en vakgenoten met plezier uit en hoopt ze anders naar organisatie, mensen en cultuur te laten kijken.

Eveliese is co-host van de People masterminds podcast waarin ze gesprekken voert over het steeds veranderende landschap van People & Culture. Daarnaast is ze bestuursadviseur en verbonden als talent expert aan Techleap.

Loek Peters

Acteur

Nooit een managementboek gelezen en toch bij bedrijven binnenwandelen om te vertellen hoe ze beter kunnen gaan functioneren. Niet via een ellenlang cultuurveranderingstraject, maar gewoon door morgen te beginnen met drie eenvoudige stappen. Acteur Loek Peters doet dat al vijf jaar, met zijn Maak-De- Ander-Beter-filosofie.

Loek Peters (1974) is in 2000 afgestudeerd aan de toneelschool Amsterdam. Sindsdien heeft hij honderden avonden op het podium gestaan in theaters in uiteenlopende producties. People places things, troije trilogie, othello. Hij is in meer dan 50 film en tv producties te zien geweest. Penoza, toren C, Achtste groepers huilen niet,

Als acteur faciliteer je je tegenspeler zo goed mogelijk zijn/haar rol te laten spelen. Deze manier van werken is geen liefdadigheid, maar zorgt ervoor dat iederéén zijn rol het beste kan spelen en dus het verhaal zo goed mogelijk wordt verteld. Door de ander beter te maken, kies je dus voor jezelf.

Tom van Disseldorp

Managing consultant Open bij Centraal Beheer

Tom van Disseldorp is Managing consultant Open bij Centraal Beheer. Tom werkt al meer dan 7 jaar in het vak van strategisch HR en duurzame inzetbaarheid. Daarover schrijft hij columns, geeft lezingen en maakt podcasts. Hij begeleidt werkgevers bij de aanpak van verschillende thema's rondom de arbeidsmarkt, duurzaam HRM en gedeeld werkgeverschap. Samen met wetenschappers en HR-verantwoordelijken verdiept hij zich op actuele HR- thema’s en zoekt naar oplossingen op arbeidsmarktvraagstukken van vandaag en morgen.

Noor Kok

Managing consultant Open bij Centraal Beheer

Bij Open van Centraal Beheer brengt Noor Kok koplopers in HR bij elkaar om samen met oplossingen te komen voor uitdagingen van nu en morgen. Ze werkt op het snijvlak van wetenschap en praktijk. Met Open signaleert zij trends en ontwikkelingen, die omgezet worden naar kennis en inzichten. Haar drive is om het HR-vak blijvend te vernieuwen en – tevens het thema van de workshop – ‘duurzaam werkgeverschap’ te ontwikkelen. Met het Open Netwerk (HR-verantwoordelijken van diverse organisaties) zet zij stappen op dit onderwerp en gaat zij op zoek naar oplossingen die het HR-vak echt verder brengen.

Wencke Ester-Lorber

Commercieel directeur bij Great Place to Work

Wencke heeft jaren gewerkt in de advertising- en mediawereld. In deze periode heeft zij het geleerd dat in sommige werkculturen mensen volledig aan zichzelf voorbij gaan om erbij te willen horen. De negatieve effecten daarvan, zoals depressies en burn-outs, waren duidelijk zichtbaar. Om deze reden heeft zij in 2018 de stap gezet naar Great Place To Work om haar missie na te jagen: ‘Mijn missie is om medewerkers de zorgeloosheid van een kind te laten ervaren op de werkvloer. Dit vormt, in combinatie met een veilige omgeving, de basis om creatief en kwetsbaar te zijn en daarmee actief bij te dragen aan de bedrijfsresultaten’. Wencke: “Ik geloof 100% in het delen en inspireren van elkaars verhaal en fungeer graag als bruggenbouwer en netwerker om de Great Place To Work filosofie uit te dragen. Ik ben ervan overtuigd dat het creëren van psychologische veiligheid op de werkvloer één van de belangrijkste taken van een werkgever is. Dat iedereen binnen de organisatie vrijuit kan spreken, ongeacht kleur, gender of rol, en kan bijdragen aan het succes van de organisatie. Het fundament is voor zo’n cultuur is vertrouwen. Wencke is naast commercieel directeur veelgevraagd spreker, deelnemer aan podcasts en geeft workshops over thema’s als diversiteit, inclusie en leiderschap. Daarnaast is zij bestuurslid van InclusieNL.

Isabelle Coppens

Coach in ontwikkeltrajecten

Isabelle Coppens begeleid professionals en teams als coach in ontwikkel trajecten naar meer positieve energie, levendigheid en werklust. Ze word enthousiast als ze anderen in beweging kan zetten om het verschil te maken voor zichzelf, het team, de organisatie en omgeving.

Ze leert professionals en teams anders kijken, nieuwe perspectieven en kansen ontdekken en betekenisvol werken. Door creatieve werkvormen in te zetten, haalt ze het beste naar boven en creëert ze een fijne omgeving waar iedereen zelf tot nieuwe perspectieven en oplossingen kan komen.

Haar drive is om werklust (terug) te brengen. Vol energie bewegen naar een organisatie waar werklust niet alleen zicht- maar juist ook voelbaar is. Met haar methode daagt ze je uit te gaan voor een werkcultuur waar teams vol enthousiasme willen bijdragen aan de missie en de groei van de organisatie. Zonder dat werknemers zichzelf (vervolgens) uit het oog verliezen. Samen maken we de transitie naar een organisatie waar elke werknemer, op zijn of haar manier, elke dag weer vol lust gaat voor het beste resultaat. Niet omdat het moet maar omdat ze dat zelf willen. Omdat het past bij wie ze zelf zijn en waar ze écht voor willen gaan (in het leven).

Sophie Jaspers

HR-directeur bij Lidl

Na mijn studie Strategic Management aan de universiteit van Tilburg heb ik bij een tweetal organisaties gewerkt en toen kwam Lidl Nederland op mijn pad.

Mijn loopbaangeschiedenis is zeer gevarieerd, maar wel binnen één en dezelfde organisatie, Lidl Nederland! Werken bij een supermarkt geeft een enorme dynamiek. Er gebeurt continu van alles en je raakt er nooit uitgeleerd. Lidl staat als werkgever bekend om de goede doorgroeimogelijkheden. Hierdoor blijven mensen lang bij de organisatie en kan iedereen zich goed ontwikkelen. Zelf ben ik hier een goed voorbeeld van. Na mijn studie begon ik aan een management Traineeship en sinds 2016 HR-directeur, na verschillende functies te hebben gehad.

Lidl Nederland is een dochteronderneming van Lidl Stiftung & Co. KG (Neckarsulm, Duitsland) en onderdeel van de Schwarz-groep, één van ’s werelds grootste supermarktketens. We hebben momenteel ruim 430 filialen door heel het land, 6 distributiecentra en ruim 20.000 collega’s. Daar zijn wij zeer trots op. Onze beste ambassadeurs zijn nog altijd de mensen die bij ons werken.

 

Daniel Rijnbeek

Consultant HR, Strategie en innovatie, gecertificeerd ACT-or, RADI®, specialist sociale zekerheid bij VLC & Partners

Daniel Rijnbeek, adviseert en ondersteunt bedrijven op het gebied van financiële risico’s met betrekking tot personeel, verzuim en arbeidsongeschiktheid. Dit gebeurt steeds meer vanuit de aandacht voor duurzame inzetbaarheid, betrokkenheid en tevredenheid van de medewerkers. Hierbij ondersteunt hij bedrijven in het concreet maken van strategie en beleid. Dit doet hij al ruim 25 jaar bij verschillende grote makelaars en verzekeraars.

Mark Bos

Specialist Zorg en Inkomen bij VLC & Partners

Mark Bos helpt bedrijven met de cijfermatige analyses en onderbouwing van complexe vraagstukken en vertaalt de financiële impact en oplossing naar de praktijk. Hiermee is hij verantwoordelijk voor het onderbouwen en inzichtelijk maken van risico’s en het via scenario’s uitwerken van mogelijke oplossingen. Dit doet hij in verschillende rollen al ruim 25 jaar.

Daniel Maats

Arbeidsrechtadvocaat bij BVDV Advocaten & Fiscalisten

Daniël is een arbeidsrechtadvocaat in hart en nieren en werkt al jaren bij BVDV Advocaten & Fiscalisten in Utrecht. Sinds hij de toga aantrok, heeft het arbeidsrecht hem altijd getrokken. Bijna iedereen krijgt daar in zijn leven mee te maken, wat is er mooier om er dan te kunnen zijn voor werkgevers en werknemers. Het is dichtbij, zaken gaan snel en elke dag anders. En dat zaken anders kunnen, daar is Daniël van overtuigd. Het is niet aan hem besteed om te doen wat iedereen al jaren doet. Samen met FX Agency en later Tony's Chocolonely zette Daniël de eerste stappen richting een moderne arbeidsovereenkomst, visueel vormgegeven, op één pagina of op een andere modernere wijze. Inmiddels heeft BVDV al vele werkgevers daarbij geholpen. Maar daar blijft het niet bij. Vanuit Conscious Contracting kunnen werkgevers grote stappen zetten om een aantrekkelijkere werkgever te worden. Wil je echt je arbeidsvoorwaarden moderniseren, weeg het belang van de werknemer dan ook echt mee vóór, tijdens en na het sluiten van die arbeidsovereenkomst. Daniël neemt je mee in dat proces.

Levi van der Heijden

People Insights Specialist bij VodafoneZiggo

Levi van der Heijden is sinds 2019 People Insights Specialist bij VodafoneZiggo, met expertise in Kunstmatige Intelligentie, Data-analyse en HRM. Zijn werk draagt bij aan geoptimaliseerde werkprocessen, verbeterde samenwerking en een sterkere bedrijfscultuur. Hij heeft met succes projecten uitgevoerd om o.a. voorspelmodellen voor verloop te ontwikkelen en heeft organisational network analytics geïmplementeerd wat heeft geholpen om de meeting-cultuur binnen VodafoneZiggo significant te verbeteren. Levi is gepassioneerd over het vinden van innovatieve, data gedreven oplossingen die zowel individuen als het bedrijf als geheel ten goede komen. Levi heeft zowel een MSc in Business Information Technology als een MBA in Human Resources.

Agnes Jongkind

Director Product Development

Agnes Jongkind is sinds 2020 werkzaam als Senior HR Director bij ADP Nederland. Ze heeft uitgebreide ervaring op HR-gebied in internationale organisaties. Voordat ze bij ADP in dienst trad, was ze actief als Global VP HR voor Deutsche Telekom. Eerder bekleedde Agnes HR-managementfuncties bij Deloitte, Océ-Technologies en T-Systems International GmbH. Binnen ADP heeft Agnes de afgelopen jaren onder andere de filosofie achter de StandOut-methode (turn talent into performance) verankerd in de organisatie, waarbij gekeken wordt naar de sterktes van medewerkers.

Sandrien Boogaard

HR Directeur bij GoodHabitz

Say hello to Sandrien, the HR powerhouse at GoodHabitz! With a wealth of experience in telecom, retail and SaaS, she’s one of the driving forces behind our People & Cultures team. Her expertise and dedication to creating exceptional employee experiences contribute to the (future) success and growth of GoodHabitz.

Cristel van de Ven

Directeur-eigenaar van Factor Vijf Organisatieontwikkeling

Cristel van de Ven onderzoekt, schrijft en adviseert organisaties over werk van betekenis. Thema’s als duurzame inzetbaarheid, psychologische veiligheid, dialoog, maatwerk en leiderschap komen hierbij aan bod. Cristel geeft lezingen, doceert bij verschillende universiteiten en business schools en begeleidt strategische sessies van managementteams. Ze is auteur van het boek ‘Fabels en feiten over (werk)geluk’ en bekleedt namens zelfstandigen een zetel in de Sociaal-Economische Raad (SER), een belangrijk adviesorgaan van de regering.

Tessa Kuipers

Consultant Duurzame Inzetbaarheid bij Centraal Beheer

Tessa Kuipers is een enthousiaste expert op gebied van het in beweging krijgen van mensen en organisaties. De manier waarop we invulling geven aan werk verandert continue. Een goede werk-privé balans en goede gezondheid staan vanzelfsprekend voorop in je organisatie. Tessa heeft al veel werkgevers hierbij geholpen. Want hoe doe je dat? Wat kan werken voor de ene organisatie is geen garantie voor de andere. Graag deelt ze deze ervaringen met je.

Lars Freriks

Mede-oprichter van het lokale dienstenplatform Trustoo

Lars Freriks werkt al sinds de start van het bedrijf met 'mensen met een (zogenaamde) afstand tot de arbeidsmarkt'. Met als doel om collega's binnen 3 jaar volledig te integreren in de maatschappij. Tot op heden 8 mensen met een doelgroepverklaring succesvol kunnen integreren.

Franciska van Pinxteren

Customer Success Manager bij Studytube

Franciska van Pinxteren is een ervaren Customer Success Manager met 30 jaar ervaring bij The Adecco Group, waar ze organisaties en individuen heeft geholpen bij hun groei en ontwikkeling. Momenteel actief bij Studytube, zet ze haar passie voor leren en ontwikkelen voort door klanten te ondersteunen bij het bereiken van hun leerdoelen. Haar indrukwekkende achtergrond omvat ook functies als Specialist Duurzame Inzetbaarheid en Programmamanager Talent Development, waar ze opleidings- en onboardingsprogramma’s ontwikkelde en Learning Management Systemen implementeerde.

Tonny van Eekelen

P&O adviseur bij Stichting Alwel

Als P&O adviseur ben ik werkzaam bij Stichting Alwel. Een woningcorporatie met zo’n 25.000 huizen, parkeerplaatsen en andere panden in de gemeenten Breda, Etten-Leur en Roosendaal. Fijn wonen, dat vinden we belangrijk. Daarom zetten we ons in voor voldoende, goede, betaalbare en duurzame huizen. En samen zorgen we ervoor dat het ook prettig is om in de buurten en wijken te wonen. Dit doen we met 300 collega's.

Een zeer mooie sector waar ik al bijna 25 jaar in op het P&O/HRM vak werk. Ik ben begonnen bij een wat kleinere organisatie en sinds 6 jaar, door een fusie, werkzaam in een mooi team bij Alwel. Ik ben mijn carrière gestart bij het AMRO Effectencentrum, waar ik mijn eerste stappen in het P&O vak heb gezet.

Al meer dan 10 jaar is mantelzorg bij Alwel iets wat erbij hoort. Mantelzorg klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Wel is het belangrijkste dat zowel de werkende mantelzorger, de leidinggevende en de collega's met elkaar over in gesprek komen en blijven. Flexibiliteit en aandacht zijn de belangrijkste ingrediënten. Dit levert zeer gemotiveerde en loyale werkende mantelzorgers op. En dat is weer belangrijk voor alle partijen.

Vragen?

088 58 40 888 |  inschrijven@vmnmedia.nl

Partner worden?

Neem contact op met  Esther Koning via estherkoning@vmnmedia.nl