Betere maaltijd leidt tot minder zorgkosten

Uit een pilotonderzoek op twee verpleeghuislocaties van zorginstelling BrabantZorg in Veghel en Oss blijkt dat bewoners meer eten en zich prettiger voelen als ze een aangepaste maaltijd aangeboden krijgen. Hierdoor komen bewoners in gewicht aan en is de verwachting dat ze in de toekomst minder dure dieetproducten nodig hebben. Ondervoeding is in de ouderenzorg een groot probleem dat leidt tot meer zorgkosten. Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft de resultaten op 4 oktober 2010 in Veghel bekendgemaakt.

Gratis 3 maanden onbeperkt toegang

  • Krijg toegang tot alle artikelen en HR-documenten, zonder dure jurist.
  • Maak gebruik van onze AI-tool die HR-vragen beantwoordt met juridisch getoetste informatie.
  • Bespaar tijd en maak direct het verschil op je werkvloer.

Gratis 3 maanden onbeperkt toegang

  • Krijg toegang tot alle artikelen en HR-documenten, zonder dure jurist.
  • Maak gebruik van onze AI-tool die HR-vragen beantwoordt met juridisch getoetste informatie.
  • Bespaar tijd en maak direct het verschil op je werkvloer.

Al een account?