Gelukkigere werknemers door actieve inzet op werkgeluk
Investeren in werkgeluk helpt, zo blijkt uit onderzoek. Expert Gea Peper belicht de uitkomsten.
Het laatste HR-nieuws
Actueel & juridisch gecheckt
Direct antwoord op je vraag
Wie millenials wil binden aan de organisatie, moet ze niet langer beschouwen als 'een clubje' in de organisatie. Geef ze het roer in handen: geef ze eigenaarschap om uw werkwijze te veranderen.
Investeren in werkgeluk helpt, zo blijkt uit onderzoek. Expert Gea Peper belicht de uitkomsten.
Organisaties hebben hun handen vol aan het begeleiden van medewerkers die minder goed functioneren. Vaak wordt vergeten dat ook toptalenten aandacht nodig hebben.
In het hedendaagse digitale landschap, waarin elke stem versterkt kan worden via sociale media en communicatieplatforms, wordt je rol als HR-professional steeds belangrijker, schrijft DEI-trainer Vivian Acquah.
De behoeften van de diverse generaties op de werkvloer lopen nogal uiteen. Het is goed om dat als HR te beseffen. "Als je goede afspraken maakt, verbetert de duurzame inzetbaarheid en blijven mensen langer", zegt Martine Bolhuis van Centraal Beheer.
Op basis van deze wet kun je met je werknemer afspraken maken over de bereikbaarheid buiten werktijd.
Een lekker en gezond aanbod van eten en drinken staat hoog op de wensenlijst van medewerkers die bij een nieuwe werkgever aan de slag gaan. Traditionele cateraars spelen daar nog onvoldoende op in, vindt Maurits Tofohr, die daarom Join Program opzette. "Als je mensen wilt die vitaal en gezond blijven zodat ze langer kunnen doorwerken, moet je aanpassingen doen aan je catering."
Werkgevers hebben vaak geen weet van de impact die mantelzorg heeft op medewerkers en de organisatie. Fello biedt hierin ondersteuning en ontzorgt de mantelzorger én de werkgever. "Met de mantelzorgscan brengen we in kaart hoe groot de mantelzorgdruk in de organisatie is en welke impact die heeft."
Zowel jongere als oudere medewerkers staan open voor een workation. Als werkgever doe je er goed aan om daarover na te denken en beleid te maken. Zo weten je medewerkers waar ze aan toe zijn en doe je geen toezeggingen waar je achteraf spijt van krijgt. Martine Bolhuis van Centraal Beheer geeft tips.
Hoe kun je je nog profileren als aantrekkelijke werkgever in de strijd om talent? Hoge lonen bieden is niet altijd de beste optie, maar wat wel? PW. geeft tips.
De tot nu toe gebruikelijke praktijk van talentmanagement is niet meer passend. Hoe kan het dan wel?
Veel werkenden hebben moeite met het geven en ontvangen van feedback. Hoe zorg je dat feedback niet overkomt als onaardig of te veeleisend, zodat iemand er echt beter van wordt?
Jelle van Baardewijk ziet dat veel HR-medewerkers een sparringpartner willen zijn in het bedrijf. Ze kunnen adviseren bij actuele ethische vraagstukken, bijvoorbeeld rondom het voorkeursbeleid of ChatGPT. De lector bedrijfsethiek legt uit.