Onderwijsinstelling Aventus: 'Data bevestigt of ontkracht...
Hoe gebruik je data om je docentenbestand op orde te houden? Bij Aventus koppelt analist Sanne de Haas gegevens. Dat geeft waardevolle inzichten.
Het laatste HR-nieuws
Actueel & juridisch gecheckt
Direct antwoord op je vraag
Voor HR is het van belang om te weten of HR-beleid effect heeft in de organisatie. Hoe enthousiast zijn werknemers over het werk en de organisatie? En hoe kom je daarachter? In veel organisaties is het gebruikelijk om (alle) medewerkers jaarlijks deel te laten nemen aan een vragenlijstonderzoek. Dat heet dan een engagement survey of - in goed Nederlands - een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO).
Hoe gebruik je data om je docentenbestand op orde te houden? Bij Aventus koppelt analist Sanne de Haas gegevens. Dat geeft waardevolle inzichten.
Door het gebruik van data en metrics kunnen organisaties verschillende aspecten van hun personeelsbestand analyseren en begrijpen. Doe de test om je analytische vaardigheden te testen en beter inzicht te krijgen in data-interpretatie.
'Begin er gewoon mee', zegt Wouter Holwerda van Analytics Lab. De expertclub van het Rijk duikt voor ministeries en uitvoeringsinstanties in de statistieken en lost zo HR-vraagstukken op.
Data, digitalisering en AI veranderen de toekomst van werk. Welke rol heeft HR-analytics hierin, en hoe pas je het toe? In dit artikel alle basisprincipes op een rij.
Het Analytics Lab (aLab) is een expertclub van het Rijk, die op verzoek van ministeries en uitvoeringsinstanties met behulp van statistiek in HR-vraagstukken duikt. Hoe dat werkt, lees je in deze casus van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
In ons eerste artikel hebben we de cruciale rol van Big Data in het vormgeven van een effectief duurzaam inzetbaarheidsbeleid belicht. Nu duiken we dieper in de praktische toepassing van deze inzichten, waarbij de samenwerking tussen HR en finance centraal staat. Deze samenwerking is vaak de sleutel tot succes, maar kan ook een bron van spanning zijn.
Het is de taak van HR om werk en medewerkers goed af te stemmen op de team- en organisatiedoelen. Zo neem je medewerkers immers mee in het grotere plaatje. De aandachtspunten op een rij.
Nederland scoort zeer laag in gerenommeerd internationaal onderzoek naar medewerkersbetrokkenheid. Nu zijn daar wel wat kanttekeningen bij te maken, vindt employee experience-deskundige Heleen Mes. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de verschillen tussen Amerika en Europa. En dan is Nederland nog weer een geval apart. Toch valt er iets te leren uit het onderzoek
Inkomensverzekeraar elipsLife Benelux heeft het personeelsbestand in coronatijd met ruim de helft weten te vergroten. Head Human Resources Benelux Monique Rial Lisboa vertelt hoe het bedrijf dat voor elkaar heeft gekregen en hoe elipsLife het werken na de coronamaatregelen weer oppakt.
Programma's voor diversiteit, gelijkheid en inclusie zijn belangrijker dan ooit. Met deze 4 stappen voorkom je window dressing en kun je je diversiteitsinitiatieven gaan realiseren.
Door het vele thuiswerken tijdens (maar ook na) corona heeft het gevoel van verbondenheid op het werk en het gevoel erbij te horen (sense of belonging) een flinke deuk opgelopen. Dat is niet alleen slecht voor medewerkers zelf, maar ook voor organisaties als geheel. Hoe kun je het gevoel van verbondenheid op en met het werk versterken?
In het besef dat mensen doorslaggevend zijn voor de kwaliteit van de dienstverlening geeft Compass Group Nederland structureel en actief invulling aan goed werkgeverschap. Betrokkenheid en ontwikkeling van mensen staan daarin centraal. De basis van goed werkgeverschap is het vaststellen van vijf gemeenschappelijke waarden, zegt Nelleke Ariaans, manager HR Services bij Compass Group.