Ontslaggrond A: dit moet je als HR weten over bedrijfseconomisch...
Voor een dergelijk ontslag heb je toestemming van het UWV nodig.
Het laatste HR-nieuws
Actueel & juridisch gecheckt
Direct antwoord op je vraag
Een accountmanager van een vastgoedbedrijf weet de rijkste familie van India te interesseren in investeringen in Nederland. Zijn werkgever is dermate onder de indruk dat de werknemer zich helemaal op dit miljoenenproject mag richten. Meerdere keren vliegt hij, soms vergezeld door de directie, naar India en Dubai en verblijft daar in alle luxe. Er is maar één probleem. Het verhaal is van A tot Z verzonnen.
Voor een dergelijk ontslag heb je toestemming van het UWV nodig.
Nadat een werkgever een recherchebureau heeft ingeschakeld om een werknemer te bespioneren, valt de werknemer door de mand. Hij wordt op staande voet ontslagen. Een recherchebureau lijkt een efficiënte manier om achter de waarheid te komen. Maar mag dit?
Conflicten op de werkvloer leiden tot veel spanning en onrust. Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever of van HR ze op te lossen. Deze taak kan zwaar zijn, vooral wanneer het conflict diepgeworteld zit. Een arbeidsconflictadvocaat biedt hulp.
Een werknemer schiet uit zijn slof en gebruikt allerlei scheldwoorden tegen een collega. Ontslag op staande voet volgt. Mag een werkgever dat doen en in hoeverre spelen de persoonlijke omstandigheden van de scheldende werknemer een rol?
Op basis van deze ontslaggrond kun je een arbeidsovereenkomst van je werknemer beëindigen wegens frequent ziekteverzuim.
Een werknemer van de gemeente Utrecht claimt een vast contract op basis van de Wet flexibel werken.
Een werknemer vertrekt. Is alles geregeld? Met deze checklist weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.
De Hoge Raad beoordeelt de arbeidsrelatie met Helpling.
Pasen, hemelvaart, Pinksteren, bevrijdingsdag ... Welke compensatieregels gelden voor parttimers die dan sowieso niet werken?
Vaak gaat het niet om de schuldvraag, maar wordt er beoordeeld op de ernst van de verstoring en of deze duurzaam is.
De werkgever is het oneens, maar verzaakte in het informeren. Wat is hiervan de consequentie?
Uit de rechtspraak blijkt bijvoorbeeld dat een zorgmedewerker haar werkgever terecht aansprakelijk stelde.