Zo motiveer je werknemers: De Expectancy Theory van Victor Vroom

Werkgevers willen gemotiveerde werknemers. Maar wat is nou de beste manier om de eigen drijfveren van mensen aan te boren? Motivatie is een belangrijk begrip. Organisaties verlangen specifieke gedragingen van hun medewerkers. Maar het is ook belangrijk dat medewerkers gemotiveerd zijn en handelen vanuit eigen drijfveren. Gemotiveerde medewerkers zijn tevredener, gelukkiger, presteren beter, zijn minder
Delen:

Werkgevers willen gemotiveerde werknemers. Maar wat is nou de beste manier om de eigen drijfveren van mensen aan te boren?

Motivatie is een belangrijk begrip. Organisaties verlangen specifieke gedragingen van hun medewerkers. Maar het is ook belangrijk dat medewerkers gemotiveerd zijn en handelen vanuit eigen drijfveren. Gemotiveerde medewerkers zijn tevredener, gelukkiger, presteren beter, zijn minder afwezig, verlaten minder snel de organisatie, et cetera. Er zijn tal van redenen waarom motivatie echt belangrijk is.

Een van de grote denkers over motivatie is Victor Vroom. Zijn verwachtingstheorie dateert uit de jaren zestig van de vorige eeuw, maar heeft nog steeds invloed op het huidige denken over motivatie, zowel in onderzoek als in de praktijk.

Dit vind je misschien ook interessant