Aannemen van mensen uit de Banenafspraak wordt makkelijker
Voor werkgevers moet het eenvoudiger worden om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel daartoe aangenomen.
Het laatste HR-nieuws
Actueel & juridisch gecheckt
Direct antwoord op je vraag
Werkgevers moeten een bepaald percentage banen aan mensen met een ziekte of handicap geven. Toch gebeurt dat nog weinig, ondanks de krappe arbeidsmarkt. Onbekendheid van de subsidies is één van de oorzaken. Op welke subsidies kun je aanspraak maken?
Voor werkgevers moet het eenvoudiger worden om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel daartoe aangenomen.
Het moet voor werkgevers aantrekkelijker worden om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Dat staat in de vernieuwde Wet Banenafspraak, die onlangs is ingediend bij de Tweede Kamer.
Mensen in de WIA, Wajong of met een werkloosheidsuitkering (WW) gaan in aanmerking komen voor de Banenafspraak. Werkgevers kunnen bij het aannemen van deze mensen hierdoor subsidie aanvragen.
Online platform Trustoo werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, uit het doelgroepregister. Ze komen geen developer tekort. "Er zitten superveel getalenteerde mensen thuis op de bank."
Het wetsvoorstel moet het voor werkgevers eenvoudiger en aantrekkelijker maken om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen.
Het kabinet wil de Participatiewet eenvoudiger en begrijpelijker maken, zodat deze beter aansluit op wat mensen nodig hebben.
Personeelskosten bestaan uit meer dan het brutoloon: ook premies, verzekeringen en opleidingskosten tellen mee. Een overzicht.
Het kabinet neemt extra maatregelen om het stelsel van arbeidsongeschiktheid te vereenvoudigen en de oplopende achterstanden bij WIA-beoordelingen aan te pakken.
Verzuimexperts leggen uit wat de begrotingsvoorstellen van het kabinet-Schoof concreet inhouden en geven hun mening.
De werkgever is het oneens, maar verzaakte in het informeren. Wat is hiervan de consequentie?
59% van werkgevers heeft last van arbeidskrapte en dat percentage wordt alleen maar hoger. Wat is de oorzaak? En hoe zorg je er als HR voor dat de business blijft draaien?
Het kabinet kondigde hervormingen aan, maar de veranderingen laten nog even op zich wachten. Wat is de stand van zaken?