Officiële feestdagen: wat je als HR moet regelen én weten
De maanden april en mei kennen veel officieel erkende feestdagen. Hoe ga je als HR om met verlof en loondoorbetaling op deze dagen?
Het laatste HR-nieuws
Actueel & juridisch gecheckt
Direct antwoord op je vraag
Een werknemer die gedurende lange tijd arbeidsongeschikt is geweest, valt na slechts vier weken werken opnieuw uit. Hierdoor ontstaat er een nieuwe loondoorbetalingsverplichting van 104 weken. Of toch niet? De rechter oordeelde hierover.
De maanden april en mei kennen veel officieel erkende feestdagen. Hoe ga je als HR om met verlof en loondoorbetaling op deze dagen?
30 maart om 02.00 uur is de zomertijd ingegaan. Check de aandachtspunten voor jouw organisatie.
De werkgever is wettelijk verplicht om bij ziekte van een werknemer gedurende 104 weken het loon door te betalen.
Gebruik deze modelbrief 'Werknemer blijkt op enig moment niet thuis bij huisbezoek' om de werknemer te wijzen op de verplichtingen tijdens arbeidsongeschiktheid.
Vraag namens haar een uitkering aan bij het UWV. Deze en nog 17 andere vragen en antwoorden vind je in de faq over ziekte.
Welke arbeidsovereenkomsten bestaan er? Welke uitzonderingen zijn er op 'geen arbeid, geen loon'? En wat mag er wel en niet in de bedingen? Een overzicht.
Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de kosten van de re-integratie. Het volledige antwoord op deze en andere vragen vind je in de faq.
De WIA is van toepassing op mensen die als gevolg van ziekte een loonverlies lijden van ten minste 35%. Hierover lees je alles in deze praktijkgids.