Werknemer komt niet opdagen, wat kan HR doen?
Je wilt natuurlijk structureel voorkomen dat werknemers niet komen opdagen. Wat kan HR doen om dit te voorkomen? Arbeidsrechtadvocaat Caro Nagel van WVO advocaten geeft 5 tips.
Het laatste HR-nieuws
Actueel & juridisch gecheckt
Direct antwoord op je vraag
Een werknemer tekent een arbeidsovereenkomst met uitgestelde prestatieplicht. Na zes weken wordt hij ziek. Hij verwacht dat zijn werkgever hem doorbetaald, maar die is dat niet van plan
Je wilt natuurlijk structureel voorkomen dat werknemers niet komen opdagen. Wat kan HR doen om dit te voorkomen? Arbeidsrechtadvocaat Caro Nagel van WVO advocaten geeft 5 tips.
Houd bij het opstellen van het verzuimprotocol rekening met de regels van de Wet verbetering poortwachter (Wvp). Deze wet geeft aan wat een werkgever en zieke werknemer moeten doen om de werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.
Sinds 1 augustus 2022 mag de werkgever nevenwerkzaamheden niet zomaar meer verbieden. De werkgever in onderstaande zaak verwijt de werknemer desondanks dat hij zonder toestemming nevenwerkzaamheden heeft verricht. Wat oordeelt het hof?
Op 1 augustus zijn er nieuwe regels voor arbeidsovereenkomsten ingegaan. Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen merkt dat daar nog onduidelijkheid over is. PW. zette de meest gestelde vragen op een rij.
Een werknemer van de gemeente Utrecht claimt een vast contract op basis van de Wet flexibel werken.
Het wetsvoorstel moet het voor werkgevers eenvoudiger en aantrekkelijker maken om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen.
Het kabinet neemt extra maatregelen om het stelsel van arbeidsongeschiktheid te vereenvoudigen en de oplopende achterstanden bij WIA-beoordelingen aan te pakken.
De Hoge Raad beoordeelt de arbeidsrelatie met Helpling.
Verzuimexperts leggen uit wat de begrotingsvoorstellen van het kabinet-Schoof concreet inhouden en geven hun mening.
Pasen, hemelvaart, Pinksteren, bevrijdingsdag ... Welke compensatieregels gelden voor parttimers die dan sowieso niet werken?
De werkgever is het oneens, maar verzaakte in het informeren. Wat is hiervan de consequentie?
Uit de rechtspraak blijkt bijvoorbeeld dat een zorgmedewerker haar werkgever terecht aansprakelijk stelde.