nieuws

‘Sluiting Nedcar is een horror’

Arbeidsrecht

‘Sluiting Nedcar is een horror’

Het besluit van de Japanse automaker Mitsubishi om de productie in Limburg te staken is volgens vakbond De Unie een horror. In de NedCar-fabriek in Born werken 1500 werknemers.

Suat Koetloe van vakbond De Unie heeft vanochtend bevestigd gekregen, dat het Japanse Mitsubishi geen opvolgers heeft voor de huidige modellen. 'En dat betekent dit jaar nog het vertrek van Mitsubishi uit Limburg. Een horrorscenario dat een klap in het gezicht is voor de 1500 werknemers in het Limburgse Born. Ik heb er geen woorden voor dat al die vakmensen en gezinnen zomaar op straat worden gezet.'

Het AD meldt dat de werknemers van de fabriek alle net geproduceerde auto's voor de toegangspoort hebben gezet en de sleutels hebben meegenomen. Niemand zou het bedrijfsterrein nog op kunnen of het verlaten. De werknemers beschuldigen Mitsubishi naar verluidt van het verbreken van een herenakkoord over het voortbestaan van NedCar.

Reageer op dit artikel