nieuws

Transitievergoeding: dit moet HR weten

Arbeidsrecht

Transitievergoeding: dit moet HR weten

Aan de transitievergoeding zitten nog wel wat haken en ogen voor HR. Dit zijn de belangrijkste punten.

Met de ingang van het tweede deel van de Wet werk en zekerheid (WWZ) op woensdag 1 juli gaat ook de transitievergoeding in. Wat moet u absoluut weten over deze nieuwe ontslagvergoeding? Een top drie van meest gelezen artikelen. 

1. Transitievergoeding: 6 aandachtspunten

Is de nieuwe ontslagvergoeding wel zo voordelig als hij lijkt? Mark Diebels, partner en arbeidsrechtadvocaat bij KZO|O13 Advocaten, vindt dat werkgevers zich niet bij voorbaat rijk moeten rekenen. Hij noemt zes aandachtspunten bij de transitievergoeding die voor HR belangrijk zijn.

2. Transitievergoeding: zo bespaart HR veel geld

Als HR het slim speel, kan het de werkgever veel geld besparen door de regels rond de transitievergoeding goed in de gaten te houden. Maar hoe kan HR dat doen? Vijf vragen – en antwoorden.

3. Opleiden en transitiekosten: hoe zit ‘t?

De transitievergoeding is bedoeld om de overgang naar een nieuwe baan makkelijker maken. Welke opleidingen mogen er van de transitievergoeding worden afgetrokken? Lees hier hoe het zit met het aftrekken van deze transitiekosten.

TIP: Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in het arbeidsrecht en kom naar de cursusdag Wet Werk en Zekerheid op 6 november of Het nieuwe ontslagrecht in de praktijk op 1 oktober. 

 

 

Reageer op dit artikel