nieuws

VIDEO: transitievergoeding berekenen

Arbeidsrecht

VIDEO: transitievergoeding berekenen

De transitievergoeding berekenen is een complexe klus. Waar moet u op letten? En wat zijn de uitzonderingen?

Waar HR bij sommige simpele juridische vraagstukken nog wel eens kan volstaan met het opzoeken van wat informatie op internet, is dat in het geval van de transitievergoeding bepaald niet aan de orde. De regeling is complex en de transitievergoeding berekenen is een ingewikkelde klus. HR moet elke situatie apart bekijken om de juiste transitievergoeding te kunnen bepalen, stelt arbeidsrechtadvocaat Mark Diebels van KZO|013 Advocaten. ‘Anders staat de werknemer met een claim op je stoep.’

Hoe kunt u van geval tot geval de transitievergoeding berekenen? Wat zijn de uitzonderingen – en de uitzonderingen op de uitzonderingen? En hoe voorkomt u claims van werknemers? In onderstaande video geeft Diebels aandachtspunten voor het omgaan met de transitievergoeding.

TIP: Meer weten over het omgaan van de transitievergoeding? Kom naar de HR-wetgeving Actualiteitendag op 8 of 15 oktober of bestel de Video Workshop Arbeidsrecht Voorjaar 2015

Reageer op dit artikel