nieuws

PRINSJESDAG: UVW betaalt extra kraamverlof

Arbeidsrecht

PRINSJESDAG: UVW betaalt extra kraamverlof

Verse vaders en partners van de moeder hebben na de geboorte van hun kind recht op extra verlof. Wie betaalt? Het UVW.

Vaders en partners van de moeder kunnen na de bevalling nu drie dagen langer bij hun kind blijven. Een wetsvoorstel hiervoor kondigde het Ministerie van Sociale zaken en werkgelegenheid eerder deze maand al aan.

UWV betaalt extra kraamverlof

Partners en echtgenoten van de moeder hebben momenteel twee dagen lang recht op een verlof met behoud van loon. De uitkering voor de ‘nieuwe’ drie dagen zal worden uitbetaald door het UWV. Dat bleek op Prinsjesdag uit de begroting van het Ministerie SZW over 2017.

Een wetsvoorstel om dit verlof uit te breiden is in voorbereiding. De uitkering moet gelijk zijn aan het loon, met als bovengrens het maximum dagloon. Verwacht wordt dat het wetsvoorstel voor het einde van 2017 rond is. De wet zou dan 1 januari 2019 in moeten gaan.

Verschillende partijen, waaronder D66, pleitten overigens voor een langer kraamverlof voor vaders. Ook is vaderschapsverlof al langer onderwerp van bespreking in de Europese Unie. Toch zijn deze extra paar dagen nog lang niet veel. Nederland staat samen met Ierland en Zwitserland onderaan op de lijst met Europese landen die vaderschapsverlof aanbieden.

Wie heeft recht op extra kraamverlof?

Doelgroep van de regeling zijn de echtgenoot/echtgenote of partner van de moeder, of degene die het kind erkend heeft. Het verlof moet worden opgenomen binnen vier weken na de dag van de bevalling. (Bron: Begroting SZW 2017)

TIP: Wilt u in één dag op de hoogte zijn van de nieuwste wet- en regelgeving? Meld u dan aan voor de Prinsjesdageditie van de HR-Actualiteitendag op 11 oktober of 3 november. 

Lees ook

PRINSJESDAG –  Vakbonden: ‘Kabinet doet te weinig aan positie flexwerkers’ (HRbase)
PRINSJESDAG – Ontwikkelingen arbeidsmarkt in de Troonrede
PRINSJESDAG – Scholing blijft cruciaal aandachtspunt
PRINSJESDAG –  Nieuwe Arbowet op komst
PRINSJESDAG – Transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid
PRINSJESDAG – Maatregelen om werkloosheid tegen te gaan
PRINSJESDAG – Dit zijn de heffingskortingen in 2017
PRINSJESDAG – Lage-inkomensvoordeel per 2017
PRINSJESDAG – De 10 belangrijkste punten voor HR

Reageer op dit artikel