nieuws

Wetgeving voor werving en selectie

Arbeidsrecht

Werknemers in Nederland hebben recht op bescherming tegen discriminatie. Ook moet de werkgever zorgen dat hun privacy wordt bewaakt. Die wettelijke bescherming begint al voor de werknemer in dienst is. Daarom is het belangrijk om de wetgeving voor werving en selectie te kennen. Wat mag en wat mag niet?

Wetgeving voor werving en selectie

De wetgeving voor werving en selectie is in Nederland beperkt. Wel bestaat er daarnaast een aantal ethische regels die brede navolging genieten. Het bekendste voorbeeld is de NVP Sollicitatiecode.

De overheid is van mening dat werkgevers en werknemers regelgeving op het gebied van werving en selectie zoveel mogelijk onderling moeten regelen, bijvoorbeeld in cao’s.

Kennis van de wet

Toch is het belangrijk om ook de wetgeving voor werving en selectie te kennen. De belangrijkste wet voor voor selecteurs is de Algemene wet gelijke behandeling. Maar ook Wet bescherming persoonsgegevens (let op: met ingang van 25 mei 2018  is deze wet vervangen door de Algemene verordening persoonsgegevens) en de meldplicht datalekken mogen niet worden vergeten.

Gratis whitepaper

In de gratis whitepaper Wetgeving voor werving en selectie vindt u welke delen van wetten van belang zijn.


Meer lezen? De informatie in deze whitepaper is afkomstig uit het Handboek Werving en Selectie.

 

Reageer op dit artikel