nieuws

Wet arbeidsmarkt in balans [infographic]

Arbeidsrecht

Wet arbeidsmarkt in balans [infographic]

Op 5 februari 2019 stemde de Tweede Kamer in met de WAB. Het wetsvoorstel bevat voorstellen tot herziening van de wetgeving op het terrein van flexibele arbeid en het ontslagrecht. Zo moet het voor werkgevers aantrekkelijker worden om mensen een vast contract te bieden.

Minister Koolmees van SZW wil met deze wet het aangaan van een vast contract aantrekkelijker maken voor werkgevers, zodat voor werkenden meer perspectief op zekerheid ontstaat. Ook wordt het aanbieden van een vast contract aantrekkelijker gemaakt door de WW-premie voor vaste contracten lager vast te stellen dan voor tijdelijke contracten.

Voor een overzicht van de belangrijkste punten klikt u op de afbeelding.

Liever meer verdieping? Download dan de gratis whitepaper Wet arbeidsmarkt in balans in hoofdlijnen

Reageer op dit artikel