Whitepapers

Whitepaper: wet arbeidsmarkt in balans

Arbeidsrecht

Het wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) bevat voorstellen tot herziening van de wetgeving op het terrein van flexibele arbeid en het ontslagrecht. Hiermee wordt volgens het kabinet Rutte III een aantal noodzakelijke stappen gezet voor het bewerkstelligen van een nieuwe balans op de arbeidsmarkt. Zo moet het voor werkgevers aantrekkelijker worden om mensen een vast contract te geven.

Whitepaper: wet arbeidsmarkt in balans

Op 5 februari 2019 is het langverwachte wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) aangenomen door de Tweede Kamer. Het kabinet Rutte III beoogt met deze wet het aangaan van een vast contract aantrekkelijker te maken voor werkgevers, zodat voor werkenden meer perspectief op zekerheid ontstaat. Ook wordt het aanbieden van een vast contract aanrtrekkelijker gemaakt door de WW-premie voor vast contracten lager vast te stellen dan voor tijdelijke contracten.

Download de whitepaper

Reageer op dit artikel