Basti Baroncini

Basti Baroncini is ​interviewer, journalist, gespreksleider en trouwambtenaar.

Roman Krznaric | © Roel Dijkstra Fotografie / Foto's: Robert Vos

'Mensen snakken ernaar om iets moois voor de wereld te betekenen'

In organisaties worden we maar al te vaak geregeerd door de korte termijn. Projecten die een maand duren, cijfers die een kwartaal bestrijken en visies die een jaar vooruitkijken. En dat terwijl organisaties die zich richten op langetermijngroei...

ING traint medewerkers in werken vanuit 'purpose'

ING traint medewerkers in werken vanuit 'purpose'

Is het mogelijk om in twee intensieve trainingsdagen te ontdekken wie je bent, wat jou als mens uniek maakt en wat je drijft om te doen wat je elke dag doet? Het lijkt hoog gegrepen, maar bij ING lukt het ze behoorlijk met het programma Purpose to...

Aan het woord: de winnaars van het Nationaal Onderzoek Talentontwikkeling

Aan het woord: de winnaars van het Nationaal Onderzoek...

Vorige week werden in de Utrechtse Jaarbeurs vijf prijzen uitgereikt aan organisaties die bijzondere initiatieven ontplooien rondom talentontwikkeling. In dit artikel reageren de vijf winnaars op hun prijs.

De milieuvoordelen van thuiswerken

De milieuvoordelen van thuiswerken

Het Nieuwe Werken heeft veel voordelen, óók op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Zes duurzame redenen om werk te maken van thuiswerken.

Het arbeidscontract met de vlotte pen

Het arbeidscontract met de vlotte pen

Waarom schuif je mensen een gortdroog en juridisch geformuleerd arbeidscontract onder hun neus, wanneer het ook leuk kan? De arbeidsovereenkomst in een modern jasje. Steeds meer organisaties kiezen ervoor..

Werk maken van autonomie

Werk maken van autonomie

Uit onderzoek blijkt hoe belangrijk autonomie op de werkvloer is. Volgens wetenschappers is het een van de drie hulpbronnen die ervoor zorgen dat mensen werk überhaupt volhouden. Maar waarom is dat eigenlijk zo? En wat kunnen werkgevers ermee doen?