nieuws

‘Personeelsbeleid sluit niet aan op leeftijd’

Instroom

‘Personeelsbeleid sluit niet aan op leeftijd’

Bij driekwart van de werkgevers sluiten de arbeidsvoorwaarden binnen de organisatie niet aan bij de leeftijd van de werknemer. Een derde is ook niet van plan stappen in die richting te ondernemen.

Veel werkgevers zijn zich bewust van de vergrijzingsproblematiek, maar doen daar weinig mee. Dit blijkt uit onderzoek van Centraal Beheer Achmea en adviesbureau Mercer waarvoor 1200 werkgevers zijn ondervraagd. Met een hogere pensioenleeftijd in zicht, is een personeelsbeleid dat daarbij aansluit van groot belang, stellen de onderzoekers.

Veel werkgevers hebben al wel flexibele werktijden en werkplekken geïntroduceerd, maar werknemers maken hiervan nog maar beperkt gebruik. Voor bijna de helft is een verdere flexibilisering nog een brug te ver. Ook staan werkgevers niet te trappelen om bijvoorbeeld deeltijdpensionering in te voeren.

Reageer op dit artikel