nieuws

Opmars Polen in middenkader tuinbouw

Instroom

Opmars Polen in middenkader tuinbouw

Tuinders schakelen steeds vaker Polen in voor functies in het middenkader, logistiek en techniek. Dit blijkt uit een peiling onder dertig tuinders in het Westland.

Tuinders schakelen steeds vaker Polen in voor functies in het middenkader. Dit blijkt uit een peiling onder dertig tuinders in het Westland door Holland Contracting, specialist in het uitzenden van Poolse arbeidsmigranten. Het bedrijf zegt dat het moeilijk is om van gekwalificeerde mensen te vinden op de Nederlandse arbeidsmark. 57 procent van de tuinders geeft aan gebruik te maken van Poolse arbeidsmigranten voor functies logistiek, techniek en middenkader.

De ontwikkeling tekent de opmars van gekwalificeerd personeel uit voormalige Oostbloklanden. Het beeld van de Poolse productiemedewerker vertelt niet meer het hele verhaal. ‘Een aanzienlijk aantal arbeidsmigranten heeft in hun thuisland een goede opleiding gehad en werkt hier onder dat niveau', vertelt Volker van Vuurde, directeur van het uitzendbedrijf. ‘Zij hebben ervaring in de tuinbouw opgedaan en spreken de Nederlandse taal, hierdoor kunnen zij deze functies goed vervullen.'

Bijna alle Poolse arbeidsmigranten (94 procent) voelen zich welkom in Nederland,  Eerder bleek al dat 93 procent van de tuinders niet zonder arbeidsmigranten kan bij de dagelijkse bedrijfsvoering.

Reageer op dit artikel