nieuws

Werknemers willen het liefst invloed op werktijden

Instroom

Werknemers willen het liefst invloed op werktijden

Werknemers vinden wanneer ze werken belangrijker dan waar ze dat doen. Door flexibele werktijden verwachten zij een betere balans te vinden tussen werk en privé.

Dat blijkt uit onderzoek van het Kenniscentrum Werk & Vervoer -een samenwerkingsverband van FNV, CNV en MHP- en Qidos onder ruim tienduizend werknemers uit profit en non profit bedrijven. Het onderzoek is uitgevoerd onder zowel het kantoorpersoneel als uitvoerders zoals monteurs en  verpleegkundigen.

65 procent van de werknemers bepaalt graag zelf wanneer hij of zij werkt. Daarnaast vindt 48 procent het belangrijk om zelf de werkplek te bepalen. 60 procent van de werknemers verwacht door flexibele werktijden werk en privé beter te combineren.

Nadelen van flexibele werktijden zijn er ook. 21 procent van de werknemers vindt het lastig om grenzen te stellen in het werk. Karlien Haak, projectleider van het Kenniscentrum: 'De meeste werknemers nemen graag verantwoordelijkheid, maar uit loyaliteit of onder sociale druk gaan ze soms te lang door. Als dat structureel gebeurt kan het de gezondheid én productiviteit schaden.'

 

Reageer op dit artikel