nieuws

Solliciteren via een appje

Instroom

Solliciteren via een appje

Waarom laat u sollicitanten een lange brief opstellen als solliciteren ook via een appje kan?

Solliciteren kan in vele vormen en via vele kanalen. En nu ook via WhatsApp. Recruitmentbureau YoungCapital vraagt sollicitanten een video op te nemen en die naar de recruiter te appen. Daarmee kunnen recruiters gelijk zien hoe enthousiast een kandidaat is. Deze manier van solliciteren zou veel tijd en geld moeten besparen.

TIP: Lees meer over alternatieve manieren van solliciteren zoals e-recruitment op PW De Gids Vakbase.

Via WhatsApp kunnen kandidaten met hun smartphone een video opnemen van zichzelf. Deze sturen ze vervolgens direct door naar de recruiter, via het mobiele nummer dat bij de online vacature vermeld staat. Vervolgens kan de recruiter direct besluiten of hij de kandidaat verder wil spreken, of dat hij de video doorappt naar een collega voor een andere vacature.

Solliciteren via de app is overigens maar voor een selecte groep functies geschikt. Zo gaat het vooral om specifieke vacatures waar contact met klanten een belangrijke rol speelt, zoals in de verkoop, op de klantenservice of in de logistiek.

‘Op video kun je kwaliteiten overbrengen die je op papier niet kunt laten zien, bijvoorbeeld of je overtuigingskracht hebt of een klantvriendelijke uitstraling’, zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. ‘Een videomotivatie is dan veel relevanter dan de traditionele sollicitatiebrief.’

 TIP: Lees het blog Selecteren via Skype, wel of niet doen? op HRbase.nl

Reageer op dit artikel