nieuws

‘Pensioen? Ik wil wel, maar…’

Instroom

‘Pensioen? Ik wil wel, maar…’

Ruim een op de vier Nederlanders wil actiever bezig zijn met zijn of haar pensioen. Maar hoe ze dat moeten doen?

27 procent van de Nederlanders zou eigenlijk wel meer bezig willen zijn met zijn of haar pensioen. Dat concludeert de ING op basis van eigen onderzoek. Dit gaat vooral op voor mensen tot 45 jaar.

Een derde van hen zou best wel wat serieuzer met zijn oudedagsvoorziening bezig willen zijn. Maar hoe? Slechts weinigen voegen de daad bij het woord. Ze hebben namelijk vaak geen idee waar ze moeten beginnen en hebben een gebrek aan financiële middelen.

Lees ook: Pensioenpremies omhoog in 2017

Bijna de helft van de Nederlanders (48 procent) laat het pensioen voor wat het is. Ze vinden het complex, niet urgent of niet nodig en houden zich er derhalve niet actief mee bezig. Slechts 7 procent heeft er plezier in om financiële beslissingen te nemen met het oog op de oude dag.

Uit het ING-onderzoek blijkt verder dat ongeveer een op de vijf Nederlanders zelf geld opzijlegt voor hun oude dag. Ze sparen gemiddeld 2400 euro per jaar. (ANP)

TIP: Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het pensioen en kom naar de Masterclass Verandering van Pensioentijdperk op 10 december.

Reageer op dit artikel