nieuws

Ontwikkelingsmogelijkheden staan bovenaan verlanglijstje

Instroom

Ontwikkelingsmogelijkheden staan bovenaan verlanglijstje

Ontwikkelingsmogelijkheden zijn voor veel werkzoekenden de belangrijkste eis die zij stellen aan een nieuwe werkgever. Nog niet één op de tien zegt het salaris het belangrijkst te vinden.

Dit blijkt uit de Job Applicants Confidence Index, waarmee recruitment specialist PageGroup ieder kwartaal de stemming onder de Europese beroepsbevolking meet.

Persoonlijke en professionele groei

23,7 noemt het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden als een belangrijke reden om naar een andere baan of functie over te stappen. Nog eens 18 procent geeft aan de mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei belangrijk te vinden.

MVO scoort hoog

Naast ontwikkelingsmogelijkheden kijken baanzoekers ook naar de balans tussen werk en vrije tijd (11,1%) en de mate van maatschappelijk verantwoord ondernemen (13,8%). Salaris scoort met 8,7 procent vele malen lager als motivatie om naar een nieuwe werkgever op zoek te gaan.

Concrete ontwikkelingsmogelijkheden

“We hebben de economische crisis achter ons gelaten, de salarissen zitten in vrijwel alle sectoren weer in de lift. Nu mensen die zekerheid voelen en zich bewust zijn van hun positie op de arbeidsmarkt, willen ze zich vooral weer ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak”, zegt Joost Fortuin, managing director van PageGroup Nederland. “Bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar nieuw talent zullen iets met dit gegeven moeten doen door vanaf het eerste moment heel concrete opleidingsmogelijkheden te bieden en een helder ontwikkelingstraject op te stellen.”

 

Bedrijven en organisaties moeten vanaf het eerste moment concrete opleidingsmogelijkheden en ontwikkeltrajecten bieden

 

Werkdruk en stress

Werkdruk en stress zijn steeds belangrijkere oorzaken voor verzuim, maar werknemers vinden het geen reden om van baan te veranderen. Slechts 1,5 procent zoekt hierdoor ander werk. Ook een slechte relatie met leidinggevenden of collega’s is voor niet meer dan 1,7 procent een reden om zijn heil elders te zoeken.

MKB biedt eigen ontwikkelingsmogelijkheden

De uitkomsten van het onderzoek betekenen volgens Fortuin dat kleinere organisaties de slag om toptalent niet bij voorbaat verliezen. MKB-bedrijven kunnen op hun eigen manier ontwikkelingsmogelijkheden bieden. “Waar grote bedrijven wellicht meer salaris kunnen bieden en een beter opleidingspakket hebben, kunnen kleinere organisaties doorgaans meer zeggenschap en vrijheid bieden aan medewerkers om de eigen functie in te vullen en zich op die manier te ontwikkelen.”

Aantrekkingskracht optimaal benutten

Ook zijn kleinere bedrijven in het voordeel als het aankomt op MVO, zegt Fortuin. “Simpelweg, omdat ze hun medewerkers er gemakkelijker bij kunnen betrekken en het op die manier sneller onderdeel kunnen maken van de algehele bedrijfscultuur. Bedrijven zullen waar hun kracht ook ligt, goed moeten kijken waar hun aantrekkingskracht ligt voor kandidaten en hoe ze die kracht optimaal kunnen benutten.”

Tip! Leer hoe u de juiste medewerkers aantrekt én ontwikkelt tijdens het Congres Talent & Performance Management

Reageer op dit artikel