nieuws

Arbeidsmarktdashboard Transvorm online

Instroom

Arbeidsmarktdashboard Transvorm online

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor Zorg en Welzijn in Noord-Brabant zijn sinds kort te volgen op het arbeidsmarktdashboard van Transvorm. Het dashboard bevat de meest recente cijfers over arbeidsmarkt, opleiden, mobiliteit, verzuim en vacatures, met interactieve datavisualisaties over die onderwerpen.

Transvorm is een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector zorg en welzijn in Noord-Brabant. Het gelanceerde dashboard bevat de meest recente cijfers over arbeidsmarkt, opleiden, mobiliteit, verzuim en vacatures, met interactieve datavisualisaties over die onderwerpen. De bronnen waarop het arbeidsmarktdashboard is gebaseerd zijn onder andere PFZW, CBS, DUO, UWV, Vernet en vacaturewebsite BrabantZorg.Net. Vergelijkingen tussen verschillende regio’s en branches behoren tot de mogelijkheden.

Oplossen arbeidsmarktknelpunten

Met het analyseren en presenteren van arbeidsmarkt- en onderwijsinformatie wil Transvorm een bijdrage leveren aan het oplossen van arbeidsmarktknelpunten. Om arbeidsmarktinformatie optimaal beschikbaar te stellen en er analyses aan te koppelen, is het online arbeidsmarktdashboard Arbeidsmarkt in Beeld ontwikkeld. Dat deed Transvorm in samenwerking met collega-werkgeversverenigingen WGV Zorg en Welzijn (Twente, Achterhoek en omstreken) en Care2Care (Rijn-Gouwe). De site is gebouwd door Etil en Betawerk.

Lees ook: Arbeidsmobiliteit: het complete overzicht van de mogelijkheden

Arbeidsmarktdashboard

Het arbeidsmarktdashboard voorziet de bij Transvorm aangesloten organisaties, naast de jaarlijkse onderzoeken Arbeidsmarkt in Kaart en Onderwijs in Kaart, nog preciezer en meer up-to-date van informatie en analyses gerelateerd aan de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn. Voorbeelden van data die ontsloten worden zijn de leeftijdsopbouw in de regio, het aantal vacatures in Noord-Brabant per branche en de werkgelegenheid per regio ten opzichte van de rest van Nederland. Het dashboard geeft inzicht in deze en vele andere vraagstukken en ondersteunt zo de ontwikkeling van strategisch beleid op het gebied van HRM en opleiden.

Ook thema-artikelen

Op het arbeidsmarktdashboard verschijnen regelmatig thema-artikelen van beleidsadviseurs. Daarin worden arbeidsmarkt- en onderwijsvraagstukken verder uitgediept. Zo is er door een van de beleidsadviseurs een reactie geschreven op het in oktober gepresenteerde Regeerakkoord.

Reageer op dit artikel