nieuws

Zo vind je toppresteerders

Instroom

Zo vind je toppresteerders

Iedereen wil de beste werknemers binnenhalen. Maar hoe doe je dat? Om te beginnen is het belangrijk om te weten hoe toppresteerders op zoek gaan naar werk.

90 procent van de werknemers die topprestaties neerzetten, kijkt regelmatig of de arbeidsmarkt aantrekkelijke carrièremogelijkheden te bieden heeft. En wanneer deze toppresteerders dan besluiten om een andere baan te zoeken, heeft het overgrote merendeel binnen zes maanden beet.

Vacaturesites

Maar waar zoeken ze dan? De ‘ouderwetse’ vacaturesite is veruit favoriet. 54 procent heeft zich aangemeld voor vacature-alerts of meldingen van vacaturesites. 47 procent bezoekt vacaturesites.

De corporate vacaturesite is eveneens van groot belang: 43 procent zocht naar vacatures op de carrièresites van bedrijven. Daarmee staat de eigen carrièresite op de derde plaats van meest gebruikte kanalen.

Referral

Op de vierde plaats (29%) staan referrals. Hierbij nemen de kandidaten zelf het initiatief door familie en vrienden om een referral te vragen. 54 procent van de ondervraagde werknemers zegt meer vertrouwen te hebben in een zelf gevonden vacature dan in een aanbieding die ongevraagd wordt gedaan door een werkgever of een recruiter. Iets meer dan een op de tien (11%) schakelt zelf een recruiter in om carrièremogelijkheden te verkennen.

Werkgeversimago

Werkgevers die toppers willen binnenhalen, moeten kritisch naar zichzelf en het eigen imago kijken. Toppresteerders vinden het werkgeversimago meer dan andere werknemers van belang. 38 procent hecht belang aan de bedrijfsvisie of -missie. 14 procent is bereid van baan te veranderen wanneer de nieuwe werkgever een betere bedrijfsreputatie heeft. 22 procent ruilt zijn werkgever in wanneer hij elders betere doorgroeimogelijkheden kan krijgen.


Tip! Lees meer over het werven van toppresteerders in deze gratis whitepaper

 

 

 

Reageer op dit artikel