nieuws

Startup zet recruiter buitenspel

Instroom

Bij het online recruitmentplatform Kareer worden professionals door middel van artificial intelligence en machine learning gekoppeld aan bedrijven. Niet de recruiter, maar de professional zélf krijgt betaald zodra deze benaderd wordt door een bedrijf.

Startup zet recruiter buitenspel

Hoe werkt het?

Karreer is een online recruitmentplatform waarbij professionals door middel van artificial intelligence (AI) en machine learning aan bedrijven gekoppeld worden. Hierbij wordt de matching gerealiseerd tussen werkgever, team en werknemer. Er komt geen CV aan te pas. Professionals blijven zo lang anoniem als ze zelf willen en kunnen geld verdienen aan hun profiel.

Het werkt als volgt: de professional schrijft zich in. Door middel van swipen in de ‘Karreer game’ wordt een persoonlijk profiel opgebouwd. Dit profiel is ook zichtbaar voor de professional zelf. Aan de hand van voornamelijk persoonlijkheid word de professional aan bedrijven gematcht door het Karreer-algoritme. Bedrijven krijgen anonieme profielen van de professionals te zien. Op het moment dat een bedrijf iemand wil benaderen, krijgt de professional direct € 40 op zijn of haar account. Dan is het de zet aan de professional: mag een bedrijf je benaderen? Zo ja, dan ontvang je € 50 extra. Op deze manier worden recruiters buitenspel gezet, en kunnen professionals zélf profiteren van hun profiel.

Geen spam

Medeoprichter en CTO Schelte Meinsma: “Dit biedt twee voordelen voor professionals ten opzichte van de traditionele recruitmentindustrie. Ten eerste worden er gerichte matches aangeboden. Dit voelt goed: het systeem leert je steeds beter kennen en komt met bedrijven die goed bij jou als professional passen. Ten tweede wordt hiermee het gevoel van ‘gespam’ teruggedrongen: bedrijven benaderen je alleen bij oprechte interesse en als je benaderd wordt krijg je direct geld op je rekening bijgeschreven.”

Karreer claimt dat inmiddels vijftien bedrijven en 5.000 professionals gebruik make van het platform.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels