artikel

40-urige werkweek is niet meer van deze tijd

Organisatie & Strategie

De klassieke werkweek van 40 uur lijkt aan zijn einde gekomen te zijn. Zowel werknemers als hun werkgever zien er het nut niet meer van in. We kunnen werken waar en wanneer we willen immers.

40-urige werkweek is niet meer van deze tijd

Dat blijkt uit het jaarlijkse benchmarkonderzoek van HR-dienstverlener Visma – Raet. Meer dan de helft van de 835 medewerkers, 307 flexwerkers, 614 HR-professionals en 78 bestuurders afkomstig uit verschillende branches noemt de 40-urige werkweek zelfs ‘niet meer van deze tijd’.

Technologie

Nog maar minder een op de drie werkgevers vindt de 40-urige werkweek relevant. Door technologie kunnen we nu ons werk eigenlijk overal doen en hoeven daarvoor niet per se naar kantoor, aldus de onderzoekers.

Thuiswerken

Thuiswerken is inmiddels overal wel dagelijkse praktijk en de werk-privébalans telt veel zwaarder. Ook steeds meer mannen werken parttime om taken binnen het gezin te verdelen. En wat telt: als de resultaten maar worden gehaald.

 

 

Reageer op dit artikel