nieuws

Meer uren voor uitzendkrachten

Organisatie & Strategie

Meer uren voor uitzendkrachten

Na een korte dip begint de uitzendmarkt weer aan te trekken. Werkgevers vragen zowel meer om kortdurende als langlopende contracten. 

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in het tweede kwartaal gegroeid. Zowel de uren in kortlopende als in langlopende contracten namen daarbij toe.

De uitzenduren stegen in totaal met 2,9 procent ten opzichte van het eerste kwartaal, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Daarmee toonde de uitzendmarkt herstel, na de afname met ruim 1 procent in de eerste drie maanden van dit jaar.

De uitzendsector heeft ongeveer de helft van de – almaar groeiende – flexmarkt in handen, zo bleek onlangs uit de ranglijst van Flexmarkt.nl. Die flexmarkt is nu goed voor een omzet van €21 miljard, waarvan ruim de helft in handen is van de uitzendbranche. Randstad, USG People en Adecco zijn daarin de grootste spelers.

Het aantal uitzenduren in langlopende contracten zoals detachering en payrolling steeg met 3,1 procent. Het aantal uren in kortlopende contracten nam met 2,7 procent toe. De ontwikkeling van de kortlopende uren loopt volgens het CBS doorgaans voor op die van de rest van de arbeidsmarkt.

Lees ook: Flexcontracten: 7 misverstanden over de WWZ

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels