nieuws

Kijk nu gratis het webinar over HR-analytics

Organisatie & Strategie

Kijk nu gratis het webinar over HR-analytics

Er zijn nog steeds HR-professionals die niets willen weten van de cijfermatige aanpak van hun vak. In dit gratis webinar breekt Hans van der Spek van Berenschot een lans voor HR-analytics als middel om HR-doelen te bereiken.

Van der Spek benadert HR-analytics op een praktische manier. Iedere HR-professional die wel eens gefrustreerd is geraakt omdat het bijvoorbeeld maar niet lukt om de business ervan te overtuigen dat de huidige verzuimcijfers een probleem voor de organisatie vormen, zal beamen dat het belangrijk is dat HR en management dezelfde taal spreken.

HR-analytics kan HR helpen aan te sluiten bij de taal van universele business, zegt Van der Spek in zijn presentatie. “Het gaat er niet alleen om of we de juiste getallen kiezen, maar ook om: ‘Kiezen we wel de juiste taal?’ We moeten ervoor zorgen dat we meer HR-issues weten te adresseren in de business language, oftewel in euro’s”, aldus Van der Spek.

Binnen het HR-veld is veel te meten, stelt Van der Spek. De vier punten die elke HR-professional zou moeten meten:

  • Hoe gaan wij om met onze investeringen?
  • In welke mate worden de processen waarin wij investeren uitgevoerd?
  • Hoe zie ik de uitkomsten daarvan terug in mijn HR-systeem.

Na afloop van de presentatie gaat Van der Spek in gesprek met Jolanda Stil, content development director bij uitgeverij Vakmedianet. Samen verkennen zij de praktische toepassingen van HR-analytics: hoe vertaal je cijfers naar beleid?

Wilt u meer weten over de praktijk van HR-analytics? Bekijk dan nu het gratis webinar. Dit bestaat uit twee delen: een presentatie en een interview

Klik hier voor de presentatie van Hans van der Spek:

Klik hier voor het interview van Jolanda Stil en Hans van der Spek:

Tip! Als HR-professional heeft u dagelijks te maken met privacygevoelige data. Denk aan: personeelsdossiers, verzuimgegevens, beoordelingsformulieren, telefoon- en e-mailgegevens en de salarisadministratie. Leer alles over de eisen die de wet stelt aan databescherming tijdens het congres De nieuwe Privacywetgeving 

Reageer op dit artikel