nieuws

#MeToo verandert weinig op het werk

Organisatie & Strategie

#MeToo verandert weinig op het werk

Slechts 5 procent van de mannen zegt zich door de #MeToo-discussie anders te zijn gaan gedragen op de werkvloer.

Dat blijkt uit onderzoek onder 1.068 werkende Nederlanders. 29 procent van de mannen zegt op het werk openlijk over seks te praten. Slechts 16 procent van de vrouwen deelt die behoefte.

Sexy is minder serieus

Ondanks het grote aantal Nederlanders dat op de werkvloer vrijelijk over seks praat, zegt 41 procent van hen een sexy geklede collega minder serieus te nemen. Ook hierin blijken vrouwen behoudender dan mannen. Waar slechts een derde van de mannen uitdagend geklede collega’s minder serieus neemt, is dit voor vrouwen meer dan de helft. Voornamelijk jonge vrouwen tot 40 jaar hebben veel moeite met collega’s die zich te uitdagend kleden; zes op de tien nemen hen niet serieus.

Flirten voor promotie

7 procent van de ondervraagden zegt weleens te flirten voor bijvoorbeeld een salarisverhoging, extra klant of promotie. Opnieuw nemen mannen hierin het voortouw: 8 procent van de mannen flirt voor eigen gewin tegenover 5 procent van de vrouwen.

Seks met collega

Bijna een vijfde van alle ondervraagden zegt weleens het bed te hebben gedeeld met een collega. Een op de vier heeft wel eens een erotische droom over collega’s.

 

Reageer op dit artikel