Beluister onze laatste podcasts

Podcast HR-Rechtspunt: wanneer is een werknemer opzettelijk ziek?

Podcast HR-Rechtspunt: wanneer is een werknemer opzettelijk ziek?

Een werknemer die expres spanning veroorzaakt of een cosmetische ingreep ondergaat, en zich daarna ziekmeldt. Is dat terecht? En mag je dan loon stoppen? Arbeidsrechtadvocaat Pascal Willems legt in de podcast uit hoe dat zit.

Podcast HR-Rechtspunt: Verbetertraject of toch mediation? HR moet goed doorvragen

Podcast HR-Rechtspunt: Verbetertraject of toch mediation? HR moet...

HR moet onderzoeken of er een houdings- of gedragsprobleem is of dat de werknemer zijn werk niet goed doet. In de podcast HR-Rechtspunt legt arbeidsrechtadvocaat Pieter de Ruiter uit dat dit van invloed is op het verbetertraject en de ontslaggrond.

Podcast HR-Rechtspunt: werkgever verantwoordelijk voor falende bedrijfsarts

Podcast HR-Rechtspunt: werkgever verantwoordelijk voor falende...

Een werknemer die aantoonbaar niet meewerkt aan de re-integratieverplichting kun je niet zomaar ontslaan, blijkt uit de rechtszaak die arbeidsrechtadvocaat Jacobien Frederix-Gianotten bespreekt in de podcast HR-Rechtspunt.

Nicolette van den Hout en Thomas Mulder

Podcast met CHRO VodafoneZiggo: "ChatGPT heeft invloed op ieders...

VodafoneZiggo is ChatGPT al aan het integreren in HR-systemen en bedrijfsprocessen. Thomas Mulder, HR-directeur, vertelt daarover in de derde aflevering van de podcastserie Revolutie in HR-land: ChatGPT.

Nicolette van den Hout, Irene Oerlemans en Jessy Verdooren

Podcast met HR: "Sinds ik ChatGPT gebruik, heb ik meer exposure op...

Corporate recruiter Jessy Verdooren en HR-adviseur Irene Oerlemans vertellen in deze tweede aflevering van de podcastserie Revolutie in HR-land: ChatGPT, over hun ervaring met ChatGPT.

Nicolette van den Hout, Anne Doeser en Maarten Renkema

Podcast met HR-experts: "HR, verdiep je in ChatGPT!"

Ga experimenteren met ChatGPT, zodat je goed kunt inschatten welke invloed de chatbot gaat hebben op het bedrijf en de medewerkers. Daartoe roepen HR-experts op in de eerste aflevering van de podcastserie Revolutie in HR-land: ChatGPT.

Podcast HR-Rechtspunt: "Toekenning ontslag op staande voet gebeurt niet vaak, hier wel"

Podcast HR-Rechtspunt: "Toekenning ontslag op staande voet gebeurt...

Ontslag op staande voet is het uiterste redmiddel en houdt niet vaak stand bij de rechter. In de zaak die arbeidsrechtadvocaat Suzanne van Ketel in de HR-Rechtspunt podcast bespreekt wel. Wat kan HR hiervan leren?