Pensioen

Veelgestelde vragen over verlofsparen

Werknemers kunnen extra vakantie- of compensatieverlof opbouwen via het zogenoemde verlofsparen. Een overzicht van veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Werken na de AOW-gerechtigde leeftijd: de regels

De overgangsregeling arbeidsmarktparticipatie ouderen stopt. Arbeidsrechtadvocaat Suzanne van Ketel roept HR op om beleid te ontwikkelen om het werken na de AOW-gerechtigde leeftijd te bevorderen.

Veranderingen per 1 januari 2023 voor HR

Aan het begin van het nieuwe jaar zijn er verschillende wetswijzigingen in werking getreden. En er zitten nog een paar belangrijke wijzigingen voor 2023 in de pijplijn. PW. heeft de belangrijkste wijzigingen voor HR op een rij gezet.

Pensioenregelingen

Pensioen is een arbeidsvoorwaarde die een werkgever aan zijn werknemers kan aanbieden. Een verplichting daartoe is er niet. Hierover lees je alles in deze praktijkgids over pensioenregelingen.

DEN HAAG - Leden van de Tweede Kamer stemmen over de pensioenwet. De wet toekomst pensioenen is al jaren een onderwerp van debat. ANP ROBIN UTRECHT

De nieuwe pensioenwet is aangenomen door de Tweede Kamer, na verzoek om aanpassingen van verschillende partijen. Welke aanpassingen in de pensioenwet zijn relevant voor HR? Streven is dat de nieuwe wetgeving ingaat per 1 juli 2023.