Artikelen

Dit zijn de wetswijzigingen per 1 juli voor HR

Op 1 juli treden er een aantal wetswijzigingen in werking, zoals de verhoging van het minimumloon. PW. heeft de belangrijkste wijzigingen voor HR op een rij gezet.

Arbeidsovereenkomst: welke mogelijkheden heeft een werkgever?

Een arbeidsovereenkomst kan op verschillende manieren worden overeengekomen. Er kan gelijk sprake zijn van een vast of flexibel contract en alles wat er tussenin zit. In dit artikel staan de belangrijkste soorten en de aandachtspunten voor HR.

5 Mythes over onboarden

Houd met deze vijf mythes rekening bij het ontwikkelen van een onboardingsprogramma. Dit voorkomt dat nieuwkomers de organisatie snel weer verlaten.

Illustratie: Mysticartdesign | Pixabay

Werkgevers met meer dan 100 werknemers moeten vanaf 1 januari 2024 over de CO2-uitstoot van alle werkgerelateerde kilometers van hun werknemers rapporteren aan de overheid. Wat houdt de nieuwe rapportageplicht precies in en wat zijn de gevolgen?

Bij de Limburgse zorginstelling Zuyderland volgen statushouders een interne opleiding, het leverde tot nu toe zestig nieuwe medewerkers op. (foto: Mirianne Theunissen, de mensen op de foto komen niet voor als geïnterviewde in het artikel)

Rishan Ablel (30) was kapster in Eritrea tot ze moest vluchten. Bij de Limburgse zorginstelling Zuyderland is zij nu een voorbeeld voor statushouders die een interne opleiding met baangarantie overwegen.

Voorbereidingstijd is ook betaalde werktijd

Een werknemer moet tien minuten voor aanvang van zijn werkzaamheden aanwezig zijn op het werk. Geldt voorbereidingstijd dan als betaalde werktijd? Volgens het Hof wel.