Meestal heeft een werknemer recht op transitievergoeding bij ontslag. Maar mogen overwerkuren worden meegenomen in de berekening van die vergoeding? Die vraag stond centraal bij een recente rechtszaak.
Bedrijfseconomisch ontslag verloopt niet altijd soepel. Er kan onbegrip heersen op de werkvloer en ondernemers hebben veel te regelen. PW. zet een aantal veelgestelde vragen op een rij rondom bedrijfseconomisch ontslag.
PW. vroeg aan het UWV over welke zaken er vaak discussie ontstaat bij de ontslagaanvraag om bedrijfseconomische redenen. Om discussie te voorkomen zetten we de aandachtspunten voor je op een rij.
Om bedrijfseconomische redenen kan een werkgever genoodzaakt zijn personeel te ontslaan. Maar dat mag niet zomaar. Dat moet via het UWV en een ontslagvergunning. Naar welke drie voorwaarden kijkt het UWV?
Als je de arbeidsovereenkomst van een werknemer wil beëindigen, dan kun je natuurlijk de ontslagroute via UWV of kantonrechter bewandelen. Maar vaak is het te verkiezen om de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen.
Als werkgever ben je een eindheffing verschuldigd over een uitkeringsregeling voor vervroegd uittreden (RVU). Sinds vorig jaar geldt voor deze eindheffing een vrijstelling tot aan een drempelbedrag. Deze drempelvrijstelling RVU voorkomt een...
Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor werknemers. Zij willen dan ook verzekerd zijn dat bij een onverwachte bedrijfsovername hun pensioenopbouw behouden blijft. Dat is echter niet altijd vanzelfsprekend.
Goed afscheid nemen van vertrekkende werknemers is net zo belangrijk als het uitleggen van de welkomstmat voor nieuw talent. Toch krijgt offboarding in veel organisaties veel minder aandacht dan onboarding. Wat betekent offboarding en welke stappen...
Ontslagen worden is ingrijpend voor werknemers. Juist in deze tijd is het belangrijk om ontslag toch fysiek te doen. En dat hoeft niet op kantoor, je kunt ook bijvoorbeeld buiten een wandeling maken. Maar wat als dat niet kan? Hoe kun je iemand...