artikel

De vijf grootste gezondheidsrisico’s op de werkvloer

Personeelsmanagement

Wat is het grootste gezondheidsrisico op de werkvloer? De vijf grootste gezondheidsrisico’s in beeld.


Als bedrijf of organisatie wil je natuurlijk dat medewerkers gezond zijn en gezond blijven. Het is dus zaak om de grootste gezondheidsrisico’s in kaart te brengen. In plaats van zich te beperken tot wettelijke verplichtingen rond arbo- en verzuimbeleid, doen bedrijven er goed aan zich te richten op gezondheidsmanagement.  Daar plukken zowel werkgever als werknemer de vruchten van.

Gezondheidsrisico’s in beeld

Voor effectief gezondheidsmanagement is het als werkgever dus  essentieel dat je inzicht hebt in gezondheidsrisico’s. Wat maakt dat een werknemer uitvalt? Is werkstress de grootste boosdoener of moet alle aandacht binnen de organisatie naar een goede privé-werkbalans? Maar ook voor een werknemer is het goed om de risicofactoren te (her)kennen.

Veel werkgevers en werknemers zijn evenwel niet goed in staat om de gezondheidsrisico’s in hun organisatie inzichtelijk te maken. Dit is een van de conclusies uit het onderzoek ‘Samen werken aan gezonde medewerkers’, dat GfK in 2018 uitvoerde in opdracht van CZ.

Lees ook: Gezondheidsmanagement: wat is het en hoe boek je er succes mee?

gezondheidsmanagement

 

Reageer op dit artikel