artikel

Best practice: bouwen aan de gezondste werkomgeving

Personeelsmanagement

Pharos wil een baken van gezondheid zijn voor alle werknemers in het Hoofddorpse bedrijfsverzamelgebouw. Tientallen partijen innoveren er lustig op los om de ambitie van Pharos waar te maken: de gezondste werkcommunity van Europa worden.

Best practice: bouwen aan de gezondste werkomgeving

“Pharos is Grieks voor vuurtoren. Wij willen dat dit gebouw een ‘lighthouse’ van gezond werken wordt”, zegt Xander Meijer, voorzitter van ‘de nieuwe draai’. Deze stichting zet zich in voor leefbare, energieopwekkende gebouwen en omgevingen waarin mensen het beste uit zichzelf naar boven kunnen halen. De nieuwe draai kreeg van Cairn Real Estate de opdracht om voor het Pharos-gebouw een concept te bedenken en, samen met marktpartijen die ‘healthy working’ versterken, vorm te geven.

We willen het gebouw transformeren naar een plek die energie opwekt

Het negentien verdiepingen tellende pand tegenover station Hoofddorp, met ernaast nog vijf verdiepingen laagbouw, stond jarenlang grotendeels leeg. Een grootscheepse renovatie is in volle gang en duurt tot 2020. “We willen het gebouw transformeren naar een plek die energie opwekt”, vertelt Meijer. “Niet alleen in technische zin, maar juist voor de mensen die er werken.”

Lees ook: Zo hou je medewerkers vitaal: 6 inspirerende voorbeelden

Vier speerpunten voor gezonde werkomgeving

De ambitie liegt er niet om. ‘Together we build the healthiest community of Europe’ luidt het motto voor Pharos. Meijer: “We zeggen niet dat we het gezondste gebouw willen realiseren, maar de gezondste community. Sommige mensen vinden het wel erg ambitieus. Maar er zijn zoveel innovaties op de markt en in ontwikkeling, dat we continu verbeteringen kunnen doorvoeren. Het is een ontwikkelingstraject waarin de ambitie centraal staat en we vijf jaar de tijd nemen om die te realiseren.”

Er zijn vier speerpunten benoemd: maximum health, total energy, zero waste en vibrant community. “Maximum health wil zeggen dat we een omgeving creëren die de gezondheid van mensen bevordert, zowel fysiek als mentaal”, licht Meijer toe. “Bij total energy kijken we naar de totale energieconsumptie van het gebouw, maar ook dat mensen er energie van krijgen. Door voedsel, services, gastvrijheid, hoe het gebouw aanvoelt enzovoorts.”

Als werknemers hun talenten niet tot bloei kunnen laten komen in de werkomgeving, is er sprake van verspilling

Met het speerpunt zero waste gaat Pharos verspilling tegen en geeft het richting aan de circulaire economie. “Verspilling slaat ook op mensen”, aldus Meijer. “Als werknemers hun talenten niet tot bloei kunnen laten komen in de werkomgeving, is er sprake van verspilling.” Met het speerpunt vibrant community staat het vormen van een dynamisch netwerk centraal. Meijer: “Een gebouw moet altijd plek voor ontmoeting, gezelligheid en levendigheid in zich hebben.”

Innovatie in gezond werken

Voor het realiseren van de doelstellingen is het Pharos Consortium in het leven geroepen. Op een eerste oproep aan bedrijven om aan te sluiten, reageerden er honderd. “Daarvan zijn er zo’n dertig geselecteerd om bij te dragen aan gezond werken”, vertelt Meijer. “Denk aan aanbieders van geïoniseerde lucht, vitaal water, vitaliteitprogramma’s of de O2 Chair, een stoel waarin je ademoefeningen doet en extra zuurstof krijgt.”

Gezondste werkcommunity

Meijer spreekt van ruim vijftig innovatieve aspecten die het streven naar de gezondste werkcommunity van Europa voeden. Dat begint al aan de buitenkant van het Pharos-gebouw. “Daarop komen energieopwekkende gevelplaten. De energie gebruiken we voor gevelverlichting waarmee we een kunstwerk creëren. Zo laten we zien dat een gebouw meer is dan een brok steen en zetten we de toon: dit is een plek waar de mens centraal staat.”

‘Anders met eten omgaan’

Dat geldt zeker ook voor het inpandige restaurant Cape Karpa, gerund door topkok Jonathan Karpathios. Meijer: “Veel groen, een sfeervolle inrichting met natuurlijke materialen en volspectrum daglichtlampen zorgen voor een prettige verblijfsomgeving. We hebben gekozen voor lange tafels, want we willen dat mensen de lunchtijd benutten voor verbinding met elkaar.”

Het buffet in het restaurant noemt Meijer ‘waanzinnig’. “Lekker en kleurrijk, met groenten uit de eigen kas en van producenten uit de buurt. Ongemerkt eten mensen zich hier vitaler. Wat aan voedsel overblijft en niet hergebruikt kan worden, gaat in een composteermachine en terug naar het land. Zo gaan mensen anders met eten om.”

Showcase gezonde werkomgeving op hoogste verdieping

De negentiende en hoogste verdieping moet vanaf komende zomer de ‘showcase-vloer’ van Pharos worden. Onder meer een kalmteplek en een auditorium krijgen daar hun plaats. Aan de kant van de duinen komen werkplekken waar mensen zich goed kunnen concentreren. De andere kant is actiever met onder meer een presentatieruimte, vergaderruimten en een bar. Ook hier zorgen geïoniseerde lucht, vitaal water en sound masking (het toevoegen van onopvallend geluid om omgevingsgeluiden te dempen, red.) voor een goede en gezonde werkomgeving.

Pharos merkt dat de visie op een gezonde werkomgeving huurders aanspreekt. Zeven van de negentien verdiepingen zijn inmiddels verhuurd, aldus Meijer. “Ze hebben de ruimte om wel of niet van de faciliteiten en innovaties gebruik te maken. Wij proberen het tot zo’n succes te maken, dat huurders vanzelf overtuigd raken van alle voordelen voor mens en omgeving.”

Aan de slag met gezondheids-management?

Aan de slag met gezondheids-management?

De stem van HR-professionals

Meijer hoopt dat ook HR-professionals hun stem laten gelden bij renovatie- en nieuwbouwplannen. “Is het zo efficiënt mogelijk benutten van vierkante meters het belangrijkst? Of gaat het om het creëren van een plek die werknemers productiever, leuker en gezonder maakt? Medewerkers vormen het grootste kapitaal van een organisatie, breng hen dan ook in een werkomgeving waar zij het maximale uit zichzelf kunnen halen. Ik hoop dat steeds meer HR-professionals daar oog voor krijgen.”

Meijer roept HR-professionals op om thema’s als productiviteit, werkgeluk en gezondheid actief in hun beleid op te nemen. “Deze thema’s worden zo veel relevanter in het komende decennium. Meer vitaliteit is onbetaalbaar. Ja, het brengt de doktersrekening naar beneden, maar hoe mooi is het als mensen met meer plezier en energie kunnen werken. In een omgeving die ontmoetingen stimuleert en zo tot betrokkenheid en nieuwe inzichten leidt.”

Lees ook: Gezondheidsmanagement: wat is het en hoe boek je er succes mee?

Productiviteit van werknemers

Volgens Meijer stijgt de productiviteit van werknemers tussen de 5 en 15 procent in een gezonde werkomgeving. “Stel dat het 10 procent is en jouw bedrijf 100 werknemers heeft. Dan gaat het feitelijk om tien mensen, dat is gigantisch.”

Ziekteverzuim is maar een topje van de ijsberg, aldus Meijer. “Veel mensen hebben bijvoorbeeld last van een middagdip. Daar kiezen ze niet voor, want iedereen wil graag zijn concentratie vasthouden en het werk af krijgen. Wij proberen daar op een natuurlijke manier iets mee te doen. Met licht, lucht, beweging, mindfulness, eten en ga zo maar door. We gaan zelf onderzoeken wat er gebeurt met de productiviteit van werknemers als ze hier bijvoorbeeld een jaar werken.”

‘Gezond werken is niet eendimensionaal’

De voorzitter van de nieuwe draai is benieuwd hoe de community bij Pharos zich gaat ontwikkelen. “Welke mensen komen er? En welke initiatieven zetten ze in gang? In dit tijdperk van digitale mogelijkheden is het makkelijker dan voorheen om verbindingen tussen gebruikers te maken. We hebben een communitymanager en er is een fit-app beschikbaar, maar we zien het liefst dat mensen er zelf mee aan de slag gaan.

Aan de nieuwe draai de taak om werknemers in het Pharos-gebouw te faciliteren met middelen, het aanreiken van onderwerpen en een inspirerende werkomgeving. Een gezonde werkcommunity in relatie tot de omgeving is niet eendimensionaal, benadrukt Meijer. “Het is een optelsom van allerlei aspecten, die samen zoveel meer plezier en werkenergie geven.”

gezondheidsmanagement

Reageer op dit artikel