artikel

Jong talent: Merlynn van Doren

Personeelsmanagement

Jonge HR-professionals aan het begin van hun loopbaan. Ze vertellen over hun werk, ambities en de trends die zij zien op HR-gebied. Dit keer Merlynn van Doren (23), HR-officeassistent bij Mijndomein Operations B.V.

Jong talent: Merlynn van Doren

Mijn werk
Sinds juli 2018 ben ik werkzaam als HR-officeassistent. Een functie waarbij ik mijn manager ondersteun met allerlei taken rondom personeelszaken. Zo houd ik mij bezig met arbeidscontracten, het pensioenreglement, budgettering en administratieverwerking van opleidingen en trainingen, verlof- en verzuimregistratie, het geven van advies etc. Naast het HR-gedeelte van de functie, houd ik mij ook bezig met het officemanagement. Zo ben ik verantwoordelijk voor de voorraden, het ophalen van bezoek en het aannemen van telefoontjes. Ik ben van alle markten thuis en ben ik een spin in het web.

Over vijf jaar
Over vijf jaar ben ik afgestudeerd HRM’er en houd ik mij bezig met het geven van adviezen en bemiddeling. Ik ben al een poosje aan het nadenken over wat ik wil gaan doen na mijn studie. Naar aanleiding van mijn ervaring tot nu toe binnen het HR-vak ben ik mezelf meer gaan interesseren in het adviseren en het bemiddelen. Nadat ik mijn studie heb afgerond, wil ik nog ruim twee tot drie jaar (fulltime) werken. Tijdens deze periode wil ik mezelf verdiepen in het zzp-gedeelte en wellicht daarna iets voor mezelf beginnen. Of ik dit dan naast een job wil doen of voor de volle 100 procent weet ik nog niet zeker.

De belangrijkste HR-trend
Naast dat de “employee experience” (meer prioriteit naar de onboarding) erg belangrijk is, vind ik de “employee engagement” (medewerkerstevredenheid) zeker een van de belangrijkste trends. De emotionele band en de betrokkenheid die een medewerker heeft en voelt binnen en met de organisatie zorgt namelijk voor waardering, maar ook voor toewijding en enthousiasme voor hun baan, collega’s en de organisatie. Een goede medewerkerstevredenheid verhoogt prestaties en productiviteit van werknemers.

Binnen mijn opleiding en werk heb ik dit onderwerp al meerdere keren voorbij zien komen en heb ik er zelf ook onderzoek naar gedaan. Hieruit bleek hoe belangrijk waardering en betrokkenheid is voor zowel de werknemer als voor de organisatie.

Merlynn van Doren

Leeftijd: 23
Opleiding: Human Resource Management
Functie: HR Office Assistant
Organisatie: Mijndomein Operations B.V.

Mijn grootste verbazing tot nu
Hoe afhankelijk we tegenwoordig zijn van bepaalde systemen en nieuwe technologieën. Binnen mijn werk loop ik hier dagelijks tegenaan en merk ik hoe belangrijk efficiëntie is om effectief te kunnen werken.

Dit zou ik graag beter kunnen
Zoals aangegeven wil ik mij gaan specificeren in het bemiddelen en het adviseren. Voor het adviseren heb ik al meerdere projecten uitgevoerd, maar ik zou mezelf nog (meer) willen ontwikkelen rondom het bemiddelen.

Ben jij een HR-professional onder de 35 jaar en wil je meewerken aan deze rubriek? Stuur dan een mail naar pw@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel