artikel

ING traint medewerkers in werken vanuit ‘purpose’

Personeelsmanagement

Is het mogelijk om in twee intensieve trainingsdagen te ontdekken wie je bent, wat jou als mens uniek maakt en wat je drijft om te doen wat je elke dag doet? Het lijkt hoog gegrepen, maar bij ING lukt het ze behoorlijk met het programma Purpose to Impact, dat sinds mei draait.

ING traint medewerkers in werken vanuit ‘purpose’

Toegegeven, niet iederéén heeft na twee dagen een volledig doorleefde purpose op papier. Maar de meeste programmadeelnemers wél, en anders zijn ze wel hevig aan het denken gezet en volgt het in de weken erna. En dat is buitengewoon knap, want het is nogal wat: diep in jezelf graven op zoek naar wie je in de kern bent, en die essentie vervolgens inkoken tot één zin die dan een leidraad is voor keuzes die je in je leven maakt, zowel zakelijk als privé.

Het idee van ING is dat een purpose mensen inzicht geeft hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen, dat mensen er gelukkiger mee worden in hun baan, dat het mensen helpt om relevant te blijven op de arbeidsmarkt én dat ze hun eigen purpose gaan koppelen aan die van het bedrijf. Lees hieronder vier portretten van deelnemers, in alle lagen van de organisatie en in alle fasen van hun leven.

Lees ook: ‘We nemen geen functies aan, maar vakmensen’

Karim Cherif

“Ik ben vanuit HR als product owner betrokken bij dit programma. Waarom zijn we ermee gestart? Omdat we in ons tweejaarlijkse medewerkersonderzoek zagen dat mensen lager begonnen te scoren op persoonlijke voldoening én omdat de langdurige afwezigheidsscores iets stegen. Op zich niet raar, want er wordt al jarenlang gereorganiseerd bij ING, en dat is voorlopig ook nog niet klaar. Toch kan ik me voorstellen dat mensen onzekerheid ervaren en verandermoe zijn. We wilden dus iets veranderen.”

Continu relevant blijven

“Vanaf dag één geven we mensen de context van het programma. De wereld verandert snel, dat heeft gevolgen voor ING, en dús ook voor jou. Het is belangrijk om continu relevant te blijven. En om daarin staande te blijven, is het belangrijk om te ontdekken wat jouw purpose is. Vervolgens kun je je eigen purpose gaan koppelen aan die van het bedrijf. En ja, ik weet dat ‘purpose’ een Engels woord is, maar we werken internationaal, dus in die zin past het best.”

Mijn purpose: to be the tenacious nomad, who imagines and creates what is missing before moving on

Purpose geeft rust

“Ikzelf heb meer rust gekregen sinds ik mijn purpose ken. Vertaald luidt die van mij: ‘Een volhardende nomade die bedenkt en creëert wat er mist, en als het er is, ga ik weer door.’ In mijn werk zoek ik vaak de woestijn van de organisatie op; ik voel me prettig op een extreem uitdagende plek waarbij ik in principe alleen op reis ga. Een karavaan stichten behoort tot de mogelijkheden, en me bij een bestaande aansluiten kan ook nog wel, maar als we een oase gevonden hebben, trek ik weer verder. Vroeger vond ik dat lastig, maar nu ik snap waaróm ik deze voorkeur heb kan ik me er veel makkelijker bij neerleggen.”

“We zijn in mei van dit jaar gestart met het pilotprogramma voor medewerkers. Dat hebben we natuurlijk ook geëvalueerd. 94 procent van de deelnemers geeft een positieve score. Belangrijker is dat mensen er in de wandelgangen over napraten: mensen hebben het er echt over op de werkvloer. En ja, sommige mensen komen erachter dat hun persoonlijke purpose niet meer in overeenstemming is met die van ING.”

“Van de grofweg zesduizend collega’s die wereldwijd het programma nu gedaan hebben, zijn er inderdaad een paar geweest die iets anders zijn gaan doen. Misschien klinkt het gek, maar dat juich ik alleen maar toe. Ik vind het heel sterk als mensen vanuit een diepgevoelde purpose hun eigen weg gaan lopen, ook als dat ergens anders is.”

Tanja Tierie

“De Deense filosoof Sören Kierkegaard zegt: ‘Het leven wordt voorwaarts geleefd, maar achterwaarts begrepen.’ Toen ik in 2016 meedeed aan het programma Purpose to Impact, heeft dat heel veel indruk gemaakt, en mezelf beter doen begrijpen. Bovendien geeft het veel richting aan alles wat ik doe.”

Purpose volgens ING’ers

  • 94% van de medewerkers zegt geïnspireerd te zijn na de workshop.
  • 55% geeft het programma een 9 of 10

Naar verwachting hebben eind december 2019  medewerkers de workshops over ‘purpose’ gevolgd. De training is daarmee het hele jaar volgeboekt.

Bron: ING

“In de training kwam ik erachter dat ik eigenlijk wel lekker bezig was. We zetten onze dagelijkse taken op een rijtje, en keken hoeveel procent daarvan in lijn was met waar we energie van krijgen en waar we goed in zijn. Dat is de sweet spot: daar werk je in flow. Ik zat op tachtig procent, best goed dus. En toch kan het altijd beter. In mijn agenda plan ik regelmatig momenten om vooruit te denken, waardoor ik weer even stilsta of wat ik doe in lijn is met mijn purpose. Door dat soort momenten op te zoeken kom ik beter in balans.”

Mijn purpose: to light the fire, connect the dots and take you to destinations that don’t appear on Google maps yet

Mindere kanten

Er zaten ook mindere kanten aan de pilot. In het begin was het alleen bedoeld voor leidinggevenden, dat vond ik mager. Het is goed dat nu álle medewerkers kunnen deelnemen. En wat beter had gekund was de nazorg. Ik kan me voorstellen dat er in twee dagen veel wordt losgemaakt bij mensen, en er was niet altijd veel aandacht voor het vervolg daarin.

Koppelen met de purpose van het bedrijf

“Ikzelf vind het belangrijk om na het vinden van je persoonlijke purpose óók te proberen hoe je die kunt koppelen aan de purpose van het bedrijf. Want dan wordt het nóg waardevoller. Eerlijk gezegd moest ik eerst opzoeken wat de purpose van ING nu precies inhoudt. En dat zegt ook al wel genoeg: ik denk dat we als bank beter kunnen zijn om vanuit die bedrijfspurpose te leven, én die leading te laten zijn in alles wat we doen. Ruimte voor groei dus.”

Ruben Apuzzo

“Ik ben 24 en dit is mijn eerste fulltime baan. Na mijn studie voelde ik me stuurloos: jarenlang had ik gefocust op afstuderen, maar wat was de volgende stap? Om richting te vinden deed ik mee aan Purpose to Impact. Want om keuzes in je carrière te kunnen maken, moet je wel weten wat je vertrekpunt is.”

Vertrouwen opbouwen

“De eerste oefeningen hadden als doel om vertrouwen in de groep op te bouwen. Dat moet ook wel als je later met iedereen je levensverhaal gaat delen. Dat vond ik ook best intens, eerlijk gezegd. Later werk je toe naar een soort statement dat alle punten samenvat die je hebt bedacht en dat jou persoonlijk aanspreekt. Wat mij aanspreekt, is dat de zin (je purpose dus) ook een filosofische of abstracte zin mag zijn.

Mijn purpose: forge intimate alliances to outwit the villain’s plan

Voor een ander kan het zweverig overkomen, maar het dekt helemaal wie ik ben, en daarom maakt het me niet zoveel uit. Dit spreekt veel meer tot de verbeelding dan bijvoorbeeld ‘Vertrouwen, strategisch, doelgericht’ of zoiets algemeens. Dit blijft écht bij.

Ik heb niet het idee dat ik er nu ben met deze purpose. Natuurlijk ga ik dingen meemaken in mijn leven waardoor ik over tien jaar misschien wel een heel andere purpose heb. De kern zal niet zo snel veranderen, maar in details zal ik vast verder ontwikkeld hebben.”

Mennat Mokhtar

“Ik heb vijftien jaar lang over de wereld gereisd en overal gewoond terwijl ik prachtige banen had. Toch maakte me dat niet gelukkig. Het patroon was steeds hetzelfde: ik begon ergens vol enthousiasme, vervolgens liep ik vast en ten slotte verhuisde ik weer naar een nieuw land. En elke keer was ik verbaasd dat het opnieuw gebeurde.”

Alles viel op zijn plaats

“Toen ik bij ING begon, kreeg ik de tweedaagse purpose-training aangeboden. En ineens viel álles op zijn plaats. Ik had in de jaren ervoor te weinig reflectie op mezelf toegepast, en dat haalde ik in één keer in.

Mijn purpose: bring in peace and harmony by stimulating inner transformation

Mijn purpose staat hiernaast. Dat is wie ik ben en van waaruit ik leef. Dit te weten heeft mijn leven veranderd. Het is makkelijker om grote beslissingen te nemen met dit in het achterhoofd. En als ik er zorgvuldig voor zorg dat mijn dagelijkse werktaken in overeenstemming zijn met mijn purpose, dan houd ik aan het eind van de dag energie óver.”

Zwaar proces

“Het proces om mijn purpose te vinden vond ik best zwaar. Je graaft diep in jezelf. Wat zijn je kernwaarden? Wie zijn je voorbeelden? Wat waren levensveranderende ervaringen in je jeugd? En dat allemaal met een groep collega’s die ik niet eerder had gezien. Het deed een groot beroep op m’n cognitie, maar er kwamen zeker ook emoties naar boven. Uiteindelijk is het zeer bevredigend voor me, nu ik dit als resultaat heb.

Ik heb er privé wat aan, maar vooral ook op de werkvloer. Ik geef nu leiding op een andere manier dan voorheen. In alle gesprekken die ik voer, probeer ik mee te nemen hoe mensen in zichzelf instrumenten voor transformatie kunnen vinden. Ik krijg steeds vaker de feedback dat ik voor mijn mensen zorg, en dat zij – en daarmee het bedrijf – daardoor beter worden. Dat is een mooi compliment!”

Lees ook: Focus op zingeving: dit levert het op

Reageer op dit artikel