nieuws

50-plusser mag ook op sollicitatietraining

Personeelsmanagement

50-plusser mag ook op sollicitatietraining

Werkzoekenden vanaf 50 jaar komen in aanmerking voor een sollicitatietraining of geld voor scholing. Tot nu toe gold de regeling alleen voor werkloze 55-plussers.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dit in een brief aan de Tweede Kamer aangekondigd.Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt € 34 miljoen extra vrij om de duurzame inzetbaarheid van  ouderen te vergroten. Vorig jaar stelde het kabinet al € 67 miljoen beschikbaar aan het UWV voor de aanpak van de werkloosheid onder 55-plussers. Door het ‘Actieplan 55-plus werkt’ kan een oudere werkzoekende met een WW-uitkering netwerk- en sollicitatietrainingen krijgen, geld ontvangen voor scholing of inspiratiedagen bezoeken waar werkzoekenden en werkgevers aan elkaar gekoppeld worden. Ook krijgt een uitzendbureau een bonus als het een oudere werkzoekende aan een baan helpt. Volgens de minister wijkt de arbeidsmarktpositie van 50-plussers niet veel af van de groep 55-plussers;  om die reden breidt hij de regeling uit.

Oudere werkzoekenden

In zijn brief aan de Tweede Kamer schrijft Asscher verder dat het Actieplan van UWV effect heeft, maar dat het resultaat op  onderdelen nog achterblijft. UWV en MKB-Nederland starten maandag 30 de gezamenlijk campagne ‘Open voor kansen, open voor 50-plus’. Ze willen hiermee werkgevers wijzen op de toegevoegde waarde van een oudere werknemer.

Het aantal werkzoekende 50-plussers met een WW-uitkering stijgt nog altijd. Op dit moment hebben ruim 188.000 50-plussers in ons land een werkloosheidsuitkering, bijna een kwart meer dan een jaar geleden.

 

 

Reageer op dit artikel